lauantai 20. syyskuuta 2014

Puolipystykorva

No johan ne korvat olivatkin lurpallaan pari viikkoa! Toissapäivänä toinen korva nousi pystyyn. Flaksi ei ole siis ilmeisesti vielä päättänyt onko hällä pysty- vai lurppakorvat. Kumpikin tyyli on aivan mainio ja sopii Flaksin sympaattiseen olemukseen. Jännityksellä odotan, mitä seuraavaksi tapahtuu.


Eilen oli koulupäivä tai oikeastaan ilta, sillä Flaksilla on koulua klo 20.30- 21.30. Sitä ennen Frida- siskolla oli oma juoksukontaktitreeninsä 17.30-18. Välissä lenkitimme koiria ja kurvailimme lähistön urheilukauppoja etsien Salomonin tossuja tuloksetta. Tuo iltatreeni viikon raadannan päätteeksi näyttää ja tuntuu melkoiselta mutta on se aina vaan niin mahdottoman mukavaa, että väsymys ei tunnu missään kun pääsee treenaamaan.


Fridan kanssa otetaan nyt ihan uutta lähestymistä kontakteille puomille ja aalle. Olen (tai oikeastaan Kati) tuijotellut Trkmanin dvdtä ja hänen metodillaan edetään nyt. Opetellaan siis juoksemaan kovaa. Ensin mentiin pelkkää mattoa ja nyt juostaan lautaa pitkin. Se onkin melko huvittava näky kun Kollasten autoon sullotaan yhteensä 5m vaneria ja sitä sitten raahataan eri paikkoihin. Hauskaa se kyllä on, se juokseminen, ja Frida selkeästi nauttii vauhdin hurmasta. Ja ehkä minäkin pääsen eroon kontaktiangstista, joka on tässä vuosien mittaan kasvanut melko pahaksi. Jos homma tuntuu toimivan, teen Flaksin koulutuksen samalla kaavalla.


Flaksin koululäksynä oli boxiin hakeutuminen ja siellä pysyminen häiriöistä huolimatta. Ja hyvinhän se sujuu. Flaksi kestää jo lelulla härnäämisenkin ja pysyy boxissa vaikka ovi olisikin auki. Takapään hallintaa varten treenataan laatikon kiertoa etutassut laatikolla ja sitten kierretään. Se on melko haasteellista mutta sujuu jo vähän. Eilen otettiin samaa treeniä tasapainotyynyn kanssa. Eka harjoitellaan ihan sitä että pysyy paikallaan tasapainoisessa asennossa etutassut tyynyllä. Siitä sitten sheipataan etiäpäin. Tässä tämän hetken tilanne treenivideon muodossa.



Seuraavassa harjoituksessa käveltiin matalan keikkuvan laudan yli alkeiskeinuharjoituksena. Ja rohkeastihan me mentiin. Sitten oli vielä peruutustreeniä. Seinän vieressä heittelin etutassujen väliin herkkuja ja klikkasin heti kun tassut peruutti. Meillä oli siinä tukena muurin palikka ja sitä kujaa pitkin palikan ja seinän välissä peruuteltiin. Sitten lopuksi vielä harjoiteltiin pannasta kiinni ottamista ja siitä palkkausta. Vähänhän se Flaksi säpsähtää kun sitä nappaa pannasta, mutta jo muutama toisto riitti. Erityistä huomiota pitää vielä olla luoksetulojen vahvistuksessa ja nimenomaan käsien liikkeessä koiraa kohti, paljon palkkaa. En halua enää yhtään väistelevää koiraa.

Törpön kiertäminen kumpaankin suuntaan sujuu jo melko hyvin ja etäisyyttäkin voi jo lisätä sekä komennon.Tällä viikolla juoksemiset jäi vähällä johtuen yskästä, joka ei lähde ikinä, ja vimmaisesta asunnonmyyntiyrityksestä ja siihen liittyvästä hullusta puunauksesta.  Ens viikolla sitten juostaan kovaa yhdessä eteenpäin kohti lelua. Flaksista on hauskaa hyökätä meikäläisen kenkiin ja lahkeeseen kiinni kun lähden juoksemaan. Tätä yhteistyötä pitää ehkä vielä jonkin verran kehittää ;).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti