lauantai 22. kesäkuuta 2019

Hyvää juhannusta!

Muumipeikon juhannusruno

Pään painan ruohikolle
ja oion jalkojain.
En jaksa pohdiskella,
mä tahdon olla vain.
Sen viisaammat voi tehdä,
mä päivän kultaan jään.
Mä tunnen kaikki tuoksut
ja luonnon loiston nään.
Voi leikitellä mielikseen,
voi ottaa jättää paikoilleen
tai olla niin kuin luonnostaan
ja maata vaan.
Mä peikko siihen uskoon jään,
on maailmaa tää minkä nyt mä nään.
Tove Jansson





Juhannusviikko on hujahtanut kotosalla. Puuhamaassa riittää puuhaa tai työleirissä töitä, ihan miten asian haluaakaan ilmaista. Tällä viikolla on tehty puutöitä (koivuhalkoja), maalattu ja asennettu roskakatos (kiitos tuhannesti nikkaroinnista iskä!), pesty ikkunoita, istutettu kukkia, siistitty kukkapenkkejä...Ja edelleen on lista täynnä pikkuprojekteja. Hauskintahan tässä on se, että koskaan ei tule valmista. Aina kun on saanut pihan siistittyä onkin aika aloittaa kierros alusta. Mutta ei oteta stressiä, puuhastellaan omaan tahtiin tai ollaan puuhastelematta. Metsäpiha, ei ole niin justiinsa. Joka ilta on lilluttu myös paljussa. Se on kyllä erinomainen rentoutuskeino.

Tiistaina kävin hakemassa Fridan Nurmaalta kotiin. Kiitos hyvästä hoidosta! Tyytyväinen mummo siellä kirmaili.

Mukaan lähti myös pahaa aavistamaton Roope. Roope on viettänyt hieman erilaisia nyyttikestejä tänä juhannuksena. Roope kastroitiin Tassutalossa keskiviikkona. Ihan hyvin on ensimmäisen vaikean yön jälkeen lähtenyt menemään. Rauhallisesti. Roope ei halua kävellä kauluri päässä. Ainakin haava saa parantua rauhassa.






Peris ei oikein arvosta tätä palvelusta, mutta toivotaan, että se rauhoittaisi hieman tilanteita meidän tyttöjen kanssa jatkossa.








 Rauhallisessa kotijuhannuksessa on se hyvä puoli, että ainakin on aidosti tullut vietettyä aikaa ulkona ihastellen oman pihan kasveja pienen puuhastelun lomassa. Ja luettua kirjaa.  Ja näperreltyä uusien reseptien mukaan ruokaa. Ja vain oltua. Melkoisen ihanaa sekin.



 Yhteishyvä-lehdestä löytyneen kesäiset kalanyytit ohjeen mukaan valmistettiin siikaa ja kasviksia. Suosittelen, helppoa ja hyvää!

 Ananas toimi myös mukavasti grillattuna.

 Juhannuspäivänä pidettiin tietysti perinteiset lettukestit.

Jos nyt muutama sana agilitystä vielä loppuun. Flaksi on käynyt kaksissa Jennan treeneissä tällä viikolla. Niissä on ratatyön lisäksi tehty lähtöjä, keinua ja puomin käännöksiä. Puomin käännökset menivät mattohommiksi, mutta jospa niistä hyvät tulisi. Tänään saimme myös tiedon, että Flaksi on saanut paikan ensi kaudeksikin JAUn valkkuryhmästä, jota kouluttaa Sanni Kariniemi. Oikein kiva juttu!

Tiistain treeneissä oli Irene Erling kameran kanssa paikalla. Näin upeita kuvia saatiin meidän Flaksista! Juoksarit onkin niin last season, Flaksilla on lentärit. ;) Kts. kuva puomilta. Aikamoista!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti