perjantai 8. elokuuta 2014

Flaksi ja pöytätavat

Leirin jälkeen Flaksi ja isosiskot ovat kerenneet pyörähdellä Mäntyharjun maisemissa ja Laukaan maisemissa. Palvelusväki (erityisesti isäntä, emäntä vain kertaalleen) on raatanut mustikkametsässä. Kiitos ahkeran miehen ja anopin meillä on lähes 50 litraa mustikoita pakkasessa ja anopillakin parikymmentä litraa. Vaan on se kamalaa puuhaa helteessä. Mäntyharjussa oli meneillään talon ulkolaudoituksen vaihto, minusta oli apua siinäkin vain koirien hoitobisneksessä ja ruokahuollossa.


Laukaassa Flaksi koitti taas saada Ronjankin leikkimään. Ei onnea tälläkään kertaa. Onneksi omat isot terrisiskot hoitaa leikkipyöritystä.

Leikkimisen lisäksi Flaksi on pelannut pelejä ja kouluttautunut pienissä perusjutuissa. Flaksi on kyllä reipas ja nopea oppimaan, ja mahdoton leikkimään. Tosin ei nuo territ jää yhtään huonommiksi!




Laukaan mummolassa sattui eilen ensimmäinen pöytäpoihin liittyvä kommellus. Söimme aamupalaa ja silmänräpäyksessä Flaksi pongasi vapaalle tuolille ja iski kuononsa suoraan Teemun jogurtti-mustikka -kuppiin. Meidän ensimmäinen ruokavaras! Toki mustikoita oli vedelty jo suoraan ämpäreistä luvalla ja ilman.
Illalla kotona kävimme katsomassa takapihan kasveja, mitä niille on tapahtunut helteessä reissuilujemme aikana. Flaksi jäi yläkertaan itsekseen. Hetken neiti vinkui perään ja sitten hiljeni. Luulimme, että nyt neiti superhepuli nukahti. Vielä mitä! Kun tulimme sisälle bongasin Flaksin keittiöpöydältä nuolemasta pöytäliinaa. Että sellaiset pöytätavat!

Nyt on arki sitten alkamassa. Tänään meillä oli VESO-koulutus, ja Flaksi oli isojen kanssa kotona. Kaikki omissa tiloissaan, jotta saavat olla rauhassa. Flaksi sai puuhapaketin (=karkkilaatikko, jossa oli mm. kuivattuja kaloja), ja jäi tyytyväisenä kotiin. Ensimmäinen pidempi yksinolo sujui hienosti. Sovimme kuitenkin, että ensimmäisen viikon aikana Teemu käy mahdollisuuksien mukaan pitkillä välkillä kotona käyttämässä Flaksia ulkona.  Luottavaisin mielin arkeen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti