maanantai 27. heinäkuuta 2020

Kaunis maanantai






Uusi viikko alkoi kauniissa säässä. Hienosta säästä huolimatta meillä oli siivouspäivä, koska viikonloppuna olimme reissussa Nurmaalla ja Mikkelin kisoissa. Innokas imuroija Flaksi joutui ulkoilemaan pihassa. Viime viikolla ei keretty muina päivinä siivoamaan, koska oli niin paljon kaikkea muuta puuhaa. Kuten tattimetsässä juoksemista.


Tatteja, oikein sieviä siistejä pieniä, on noussut aivan valtavasti. Nyt niitä on meillä kuivattuna ihan varmasti omiksi tarpeiksi, ehkä vähän ylikin. Yhtenä päivänä ukkoskuuro, joka äityi melkoisesti raekuuroksi, yllätti innokkaan sienestäjän. Vettä sai kaataa kaatamalla saappaista, ja raekasa oli pihassa vielä seuraavana aamuna.

Valitettavasti pihan kukat ottivat myrskystä itseensä, ja erityisen pahasti siipeensä saivat kuunliljat.






Vettä on tullut viimeaikoina paljon, siksi sunnuntainen auringonpaiste Mikkelin raviradalla ja tänään kotosalla tuntuikin niin erityisen hyvältä.

Ei meitä kyllä sää sinänsä Nurmaan reissulla haitannut, mitä nyt jäi suunnitellut mustikanpoimintareissut tekemättä. Äidille haettiin kuitenkin myös tatteja. Tattien lisäksi bongasimme Mäntyharjulla paljon mäntykukkia.


Välillä loikoiltiin sisällä ja odotettiin sateen laantumista.

Kävimmepä Repoveden kansallispuistossa Saarijärven alueella koirien kanssa lenkilläkin, ilman että kastuttiin matkan varrella. Porukkaa oli, mutta sekaan sopi.




Sunnuntaina kurvasimme Mikkeliin agilitykisoihin. Tällä kertaa ei tullut onnistumisia, tuli neljän radan verran kokemusta. Lähdöt toimivat kuitenkin vähän helpommin.
Eka agirata
Toka hyppyrata
Kolmas hyppyrata
Neljäs agirata

Flaksin rotua ihmeteltiin Mikkelissä. Kun näyttää vähän länderille ja vähän parsonille. Niinpä, puolet molempia. Agilitykorvat tuovat vielä pikantin lisän rodunmääritykseen. Viikko sitten Jyväskylässä rotu määriteltiin ulkonäön perusteella podengoksi. 😂

Ei muuta kun uutta matoa koukkuun ensi viikonloppuna Janakkala Openissa.

Pistetäänpä loppuun vielä kuvia äidin puutarhan kukista. Mukavaa viikkoa!

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti