maanantai 1. huhtikuuta 2019

Raasillan Chestnut, Flaksi, vuoden 2018 agilityländeri

Flaksi voitti tiukan pistekilpailun päätteeksi vuoden 2018 agilityländeri-kilpailun. Kävin lauantaina pokkaamassa Flaksin palkinnot, kiertopokaalin ja länderituikkuastian yhdistyksen kevätkokouksesta kenneltytön ominaisuudessa. Ohjaaja ja koira olivat lenkillä ja jumppasivat ja leipoivat pullaa.






Me ihmiset olemme bongailleet lenkeillä joutsenia, hanhia ja muita muuttolintuja, mutta vähintään yhtä ahkerana on ollut oravanbongauspartio Roope ja Flaksi. Ja jokaisen havainnon kohdalla meteli sen mukainen. Jännää tässä on se, että Flaksi ei huuda lenkillä ohi juoksevien oravien perään, toisin kun Roope ja Frida, mutta sisällä Flaksinkin pitää metelöidä.

Viikonloppuna kisaamassa pyörähti vain Flaksi. Ei jäänyt kamalasti kerrottavaa jälkipolville, vaikka ihan hienoa ratatyötä kaksikolta nähtiinkin. Molemmat agiradat kosahtivat liian vauhdikkaaseen keinuun. Ensimmäisellä radalla edes keinun uusiminen ei onnistunut. Toisella radalla Flaksi malttoi uusia keinun. Hyppärillä Flaksi kiehui ihan ennennäkemättömän paljon lähdössä. Tuota haukkumista ja hillumista ei tullut videolle. Lähtö kesti niin kauan, että ensimmäistä kertaa Flaksi sai hyllyn ihan vaan siitä, ettei asettunut lähtöön kohtuullisessa ajassa. Itse rata sujui sitten kun Teemu vihdoin sai tahtonsa läpi ihan mallikelpoisesti yhtä putkeen irtoamattomuutta lukuunottamatta. Täytyy kyllä nostaa hattua ohjaajalle mielenmaltista. On tämä kyllä varsinaisia tunteiden vuoristoratoja aiheuttava laji. Vaikka asioita harjoittelee, ja treeneissä näyttää jo hyvälle, ei osaaminen välttämättä ole lainkaan treenien tasoa kisoissa. 

Toisaalta eilisen kisaradoista sai hyvän aprillipilan tälle aamua, osalle se meni hetken aikaa jopa läpikin. "Joskus on vaan aika tehdä ratkaisuja. Flaksi päätti kisauransa eilen Porskin kisoissa kolmeen ihan sujuvaan hyllyrataan, joissa kuitenkin agiradoilla toimimaton ja uusittu keinu ja viimeisellä radalla tähän mennessä mahdottomin lähtötaistelu, ja hylly jo ennen ensimmäistä estettä. Kiitos tsempeistä matkalla mukana kulkeneet❤️, kiitos Pikku-Flaksi muutamista hienoista kisafiiliksistä ❤️. Harrastuksemme jatkuu treeniradoilla." 

Ei, Flaksin kilpailu-ura ei ole loppumassa. Sen sijaan odotamme innolla sitä 7 -vuoden maagista ikää, jolloin mielenmaltti kuulemma saapuu jälkitoimituksena. Enää kaksi vuotta aikaa odotella. ;) Ehkä sillä aikaa pitää yrittää keksiä jotain toimivaa ratkaisua asialle....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti