lauantai 14. maaliskuuta 2015

Yksisarvinen? Tötteröhattuinen? Kaksikorvainen?

Kaksikorvainen koirahan siinä, Flaksi. Vieläkin on hieman hapsuja siistittävänä turkissa. Viikko on vierähtänyt taas pikapikaa. Viime viikonloppuna olimme akkalaumalla Roopella vahvistettuna kotona kun Teemu oli hiihtämässä Tervahiihdossa Oulussa (70 km aikaan 3.45). Keli oli suosinut ja suksi luistanut! :) Tänäkin viikonloppuna keli suosii, ja me vietämme kotiviikonloppua Flaksin ja Fannin kanssa. Teemu ja Frida ovat pitkät päivät Fit Dog-leirillä.

Viikon aikana tuli käytyä aksahallilla hieman treenailemassa Flaksin ja Fridan kanssa. Flaksin kanssa kokeiltiin Raisan kurssin oppeja. Nyt kun piha sulaa, niitä harjoituksia ilman esteitä voi tehdä oikein hyvin kotipihassakin! Fridan A:n kontakti vaatii pohtimista. Rannikon Timo vinkkasi, että voisimme laittaa ylösmenolle ennen harjaa pumpperin, jolloin Frida tulisi lujempaa yli ja askeleet veisivät luonnollisemmin alemmas A:ta. Nythän olemme vain koittaneet kasvattaa alaosan merkitystä kehikkotreenillä.  Timon treeneissä oli myös radalla kohta, jossa pysäytyspuomi oli oikeastaan ainoa järkevä vaihtoehto. Kyllä se Frida senkin vielä osaa. Juoksupuomihan on toki kovasti kesken. Saa nähdä mihin tällä kontaktisäädöllä tällä kertaa päädytään. ;)

Omien treenien lisäksi olin kouluttamassa sekä ke että to ja pe olimme kisapaikan rakennuksessa talkoilemassa. Olen hieman yllättynyt siitä, miten vähän talkoolaisia isommassa seurassa tuntuu olevan. Ajan henki? Kiireinen elämänrytmi? Yhdistyksen toiminnot kuitenkin tarvitsevat tekijöitä. Mukavassa porukassa se on hauskaa ajanvietettä, ja kouluttaessa oppii kyllä aina huimasti itsekin.

Teemu on koirien kanssa talsinut erinäisiä metsäpolkuja, -teitä ja -ryteikköjä viikon aikana. Keli on suosinut lenkkeilyä, ja uusi kodin lähiympäristö alkaa pikkuhiljaa tulemaan tutummaksi. Ihan hienoja metsälenkkipaikkoja alkaa löytymään! Eilen kävelimme kaikki yhdessä näissä maisemissa.



Ilmoitin Flaksin Nose Work, hajuerottelun peruskurssille. Pentutestaaja oli jo ihan pienenä todennut pentueesta, että ovat hyviä nenänkäyttäjiä. Lähdetään siis kokeilemaan meille ihan uutta koulutusmaailmaa. Tulisiko meille vihdoin sienikoira? Kuinka "nenäkäs" Flaksi onkaan? <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti