lauantai 15. marraskuuta 2014

Muuttopuuhissa

Totta siitä tuli. Meidän lauma muuttaa Nummisiin Mäntsälään tämän kuun lopussa. Tai oikeastaan jo koko ajan pikku hiljaa. Eli muuttokurmia on jo viikonlopun aikana viety. Koirista vain Flaksi on päässyt jo testaamaan uutta puolen hehtaarin juoksubaanaa. Tuntui kelpuuttavan.  Vaikka muutossa onkin kovasti puuhaa, niin se tuntuu mukavalta. Onpahan ainakin jotakin erilaista edessä.

Kuvat on otettu elokuun lopussa kun kävimme taloa ensi kerran katsomassa. Luvassa siis luonnonrauhaa. Nykyisestä asuinpaikasta jäämme kyllä kaipaamaan hyviä lenkkimahdollisuuksia, toivottavasti löydämme tilalle yhtä mukavia metsiä. Kuvittelisin, että vastaantulijoita on luvassa nykyistä vähemmän.


Flaksi osaa ohittaa hienosti muut koirat, ja pitää katse-kontaktiakin pyynnöstä aika hyvin. Eilisellä lenkillä tosin säikähti sekä koira että minä kahta kaukasianpaimenkoiraa, jotka juuri kohdalla päättivät kiskaista kohti meitä niin, että omistaja meinasi tulla väkisin mukana. Flaksi palautui tilanteesta nopeasti. Tapasimme myös 12 vkon ikäisen kääpiösnautserin, jota Flaksi pääsi nuuhkimaan. Pikkupennun omistaja kysyi, saisiko pentu tulla tutustumaan isoon koiraan (! ;)), kun pitäisi saada kokemuksia erilaisista koirista. Moneen kertaan hän myös varmisteli, ettei koirani ole vain vihainen, ettei tule huonoja kokemuksia tai satu mitään.  Flaksista voi vakuuttaa, ettei ole vihainen, ja osaa kohdata nätisti, ja että on itsekin vielä ihan junnu. No, Flaksi kiepsahti tapansa mukaan selälleen ja antoi pienemmän tutustua itseensä. Kun penska sitten rohkaistui hyppäämään Flaksin mahan päälle, sinkosi neiti kuitenkin pystyyn ja pennut yrittivät parhaansa mukaan leikkiä hihnoissa. Pikkupennun omistaja kehui kovasti Flaksia. Hieno neiti onkin!

Asuntokauppojen lisäksi tällä vikolla on keretty joka arkipäivä hallille. Maanantaina kävin Fannin kanssa treeneissä. Tuli taas todistettua, etten osaa tehdä niistoja. Fanni oli jälleen hieno. Tiistaina Flaksi pääsi tekemään kotitehtäviä.

Kiertämistä.

Lisää kiertämistä.

Putkeen menemistä.

Selkeillä riittävän helpoilla tehtävillä ja kahden lelun leikillä on saatu ohjaajassa roikkumista vähemmälle.

Frida oli omissa treeneissään ihan super. Fridan treeneihin liittyen on tehty sellainen huomio, että hyvällä lämmittelyllä on valtava merkitys Fridan liikkeeseen. Olen ollut nyt ketynä mukana treeneissä ja lämmitellyt Fridaa entistäkin pidemmin + fyssarilta saatujen ohjeiden mukaan käynyt lihakset läpi ennen radalle menoa. Liike on hyvää ja hyppääminenkin onnistuu.

Keskiviikkona oli minun vuoroni kouluttaa ekaa kertaa JAU:n riveissä. Tunnustettakoon, että jännitti, mutta selvisin, ja oli ihan mukavaa putkirallin parissa.

Torstaina Teemu oli kouluttamassa ja minä puolestani muuttolaatikkojen saavuttua aloitin pakkailutouhut.
Perjantaina olimme Flaksin agilityn valmistavat taidot-kurssilla. Kotiläksyjä oli tehty, ja Flaksi osasi olla hienosti maaten yksiössään. Hienosti Flaksi rentoutui ja laski päänsä maahan. Nyt tuohon lisätään sitten häiriöitä, ovi on auki, mutta häkissä on pysyttävä, vaikka lelu heiluu oven edessä tai ohjaaja juoksentelee häkin ympärillä. Flaksin kohdalla pitää kyllä muistaa treenata sitäkin, että maissa ollaan, vaikka häkin ovi olisi kiinnikin.

Toisena treeninä teimme target-matolle maahan menoa. Flaksille meinataan opettaa keinu samaan tapaan kun Fridalle. Eli kaikki neljä tassua jäävät keinulle, ja keinulle mennään (ainakin aluksi) maahan. Flaksille pitää vahvistaa etupää edellä maahan menemistä, eli target-matto laitetaan kotona tuolin alle ja huomioidaan asia myös palkkauksessa. Luopumisen avulla Flaksi osaa tehdä kyllä jo vaikka mitä, eli osaa odottaa paikallaan, kunnes saa vapautuksen. Hieno flikka! Itse keinun suoritus saa tietenkin odottaa, nyt tehdään vaan valmistavia harjoituksia. Keinun äänestäkään Flaksi ei ole moksiskaan.

Flaksi ei siis tehnyt muiden pentujen tapaan 2on2off-harjoittelua, koska meinasimme tällä kertaa kokeilla juoksukontaktien opettamista sekä puomille että A:lle. Meillähän on kaksi pysäytyskontaktiin opetettua koiraa, joista molempien koulutuksessa on epäonnistuttu ja hommaa tehty tsiljoona kertaa uusiksi (tälläkin hetkellä on menossa Fridan kontaktien uusiminen, Fanni saa ikänsä takia jo tehdä kontaktit miten haluaa (olenkin saanut positiivista palautetta hyvistä juoksukontakteista treeneissä ;) )). Kokeilemme siis millaisi ongelmia saamme eteemme juoksukontaktien kanssa. :P

Istumista treenattiin myös, ja sitä pitää vahvistaa edelleen, jotta saataisiin hyvä paikallaolo. Pitää muistaa itse olla tarkkana kuin porkkana, eikä saa tinkiä yhtään kriteereistä. Seuraavaksi harjoitellaan lentävälle lelulle eteen-lähetystä istuma-asennosta.

Tässä tätä tekstiä raapustellaan.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti