perjantai 30. huhtikuuta 2021

Hauskaa vappua!

 



Koleaa on keli, mutta ei sentään sada (ainakaan vielä) lunta. Koti on koristettu muutamin koiria kiehtovin ilmapalloin ja serpentiinein ja munkinpaistajamiestä odotetaan töistä kotiin. Pitkäseltä on haettu upea vappukimppu.  Vapun ohjelmaan kuuluu herkuttelua, ulkoilua, saunomista, paljuilua ja Teemun ja Flaksin osalta sunnuntaina oman seuran kisoissa kaksi agilitystarttia. 


Viime sunnuntaina kaksikko starttasi pitkän kisatauon jälkeen ensimmäistä kertaa kolme starttia ATT:n kisoissa Liedossa. Harri Huittinen (tai Anne Savioja) oli tehnyt oikein mukavat, virtaviivaiset ja kolmosluokkaan helpot radat. Meidän kaksikolle radoilta ei tullut yhtään tulosta. Menköön vaikka rutiinien puutteen ja korkean kisavireen piikkiin. Hyppärillä ohjaaja unohti kutsua Flaksia ja Flaksi irtosi poikkeuksellisen hienosti täysin väärään suuntaan ja väärälle esteelle. Muuten rata sujui oikein vauhdikkaasti ja sujuvasti. Ensimmäinen agilityrata kariutui esteeseen numero kolme, putkeen, johon Flaksi oli menossa ja kääntyi ohjaajan liikkeen perään saman tien pois. Näitä kieltoja ei ole enää hetkeen tullutkaan. Viimeinen rata, toinen agilityrata sisälsi pimeän keppikulman, jota Flaksi ei vaan millään hakenut. Lopulta kepit jätettiin kokonaan väliin. Keppiosaaminen on kyllä ollut sangen hyvällä tasolla - hankala sanoa, vaikuttiko esim. taannoinen kropan etuosan jumi (joka oli jo kylläkin aukaistu, mutta tuotti samaa sisäänmenohaastetta kepeillä) jotenkin asiaan. Parasta oli ehkä tähän astisen kisauran paras keinu! Puomitkin osuivat keskiosumilla, alemmas olisi voinut ne toki tulla, mutta tyytyväisiä ollaan tähänkin. Kaiken kaikkiaan vauhdikasta ja mukavaa menoa - ja mikä parasta, Flaksi pääsee kisaamaan! Viimeisen radan kaksikko paineli vielä väärällä paikalla, kun kokoonkutsuja laittoi vahingossa koirat väärään järjestykseen jonossa. Onneksi kisatiimi sai tulokset selviteltyä oikein.  Koronan takia kisapaikalla ei saanut olla ylimääräisiä henkilöitä. Niinpä luin kirjaa autossa Fridan kanssa. Kisojen päätteeksi kävimme kävelyllä Littoistenjärven luontopolulla. 

Tässä kisaratakooste ATT:n livestreamistä kuvattuna. 









Tiistain Jennan treeneissä kokonaisuus pysyi viimeistä estettä lukuun ottamatta kasassa, Flaksi lipsahti putkesta pituudelle kun piti tulla kepeille. Kotiläksyksi tuli esteiden 3 -5 väli, Flaksin on hankalaa irrota leijeröitynä putken takaa hypylle kun ohjaaja juoksee kovasti eteenpäin, putki ja ohjaajan liike meinaavat kutsua väkisin. Harjoitellaan siis edelleen itsenäisyyttä.















Koleasta kelistä huolimatta kevät etenee luonnossa. On mukavaa tallustella metsässä ja kuunnella lintuja ja katsoa, mitä uutta maasta pilkistää. Sitten onkin hyvä ottaa jumppatuokio ja nokoset.



Iloista vappua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti