sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Hyvää pääsiäistä!

 Kukkia, koiria, kirjoja ja kakkua. Siinä tiivistetysti meidän rauhallinen kotipääsiäinen. Pääsiäistä on siis vietetty ihan vaan oman lauman kesken. 


Ruuanlaitossa olen toiminut lähinnä menumaakarina, ruuan nettitilaajana ja työnjohtajana. Kiltisti on Teemu jaksanut väkertää ja hyvin on maistunut.
Appelsiinirisotto oli hyvää. Samoin appelsiinilohi, paahdettu parsalinssisalaatti ja parsamunakasjuustokakku. Tortilloissa kokeiltiin täytteenä poronkäristystä, porkkanakaalicoleslawta, leipäjuustoa ja karpalomajoneesia. Sepä olikin kiva kombo. Kurkkukeittokin maistui yllättävän hyvältä. Kyllä kannattaa lukea ruokareseptejä ja kokeilla uutta ennakkoluulottomasti. Ruuanlaitto on meidän toinen yhteinen harrastus agilityn lisäksi. Mukavaa ja rentouttavaa puuhaa. Herkuissa pelattiin varman päälle ja Teemu leipoi suklaisen appelsiinijuustokakun. Sitä syötiin vuosi sitten pääsiäisenäkin - ja se toimii aina!







Flaksi kävi kiirastorstaina Jossulla/ Ketterä Kettu hieronnassa. Jotain pientä tuntui oikeassa koivessa, ei kuitenkaan mitään isompaa onneksi. Pari päivää otettiin ihan rennosti ja tänään neito kävi jo luvan kanssa Sannin ison kentän treeneissä Hyvinkäällä. Ennen treenejä on aina lämmitelty ja treenien jälkeen jäähdytelty koirien kanssa.  Lämmittelyihin on Flaksin loukkaantumisen jälkeen kiinnitetty kuitenkin erityistä huomiota, mutta tänään vielä oikein erityisen huolellisen lämmittelyn, 45  minuutin hölkän jälkeen aloitettiin vasta ratatyö. Sannin treenit olivat jälleen hyvät ja hyödylliset. Kety pysyy  korona-ajan treeneissä mukana videotallenteiden ansiosta. Keinutreeneissä pitää edelleen tehdä lisää ohjaajan liikehäiriötreeniä. Yksittäisenä esteenä targetilla keinu sujui painavalla Agimetin keinullakin toivotusti, mutta kun suoritukseen lisättiin ratatyötä ja ohjaajan liikettä jäi Flaksi keinulla edelleen liian ylös. Puomilta poistumiset ja poispäinkäännökset ovat myös treenilistalla. Puomin jälkeen onnistuu innarit ja kierrot erinomaisesti, kun seuraava este on puomin kanssa samalla linjalla. Kun este on eri linjalla, on puomin alasjuoksemisen malttaminen Flaksille vielä haastavampaa. Itsenäinen kepeille meneminen sujui treeneissä upeasti.



Helena Telkänrannan kirja on imaissut lukemaan mielenkiintoisia havaintoja eläimiin, niiden tunteisiin, tietoisuuteen ja oppimiseen liittyen.
Ulkoillessamme olemme bonganneet kevään ensimmäisen leskenlehden. Linnuista täällä ovat kiuru, töyhtöhyyppä, peipponen, punarinta, joutsen ja kurki. Vuosi sitten kevät oli kyllä tässä kohtaa jo pidemmällä.








Viikon ratatreeneinä Flaksi kävi kirmaamassa myös Jennan ja Markon treeneissä (videot postauksen lopussa). Jennan treeneissä Flaksi näytti itselleen epätyypillistä itsenäistä esteille irtoamista. Jee, vuosien työ alkaa tuottaa tulosta. Kuvassa Flaksi tutustuu Markon treenirataan. Treeneissä puomit napsuivat niin nätisti alaosumilla kohdilleen, että kouluttaja vitsaili olevansa asiasta kateellinen. Onni on onnistumisen kokemuksia tuottava mukava harrastus.
Tilasin lavallisen Bioalnin mustaa multaa kevättä odottamaan. Ei sillä, että täällä pohjoisrinteessä hetkeen puutarhatöihin pääsisi tai että minä niihin yksikätisenä vasurilla taipuisin. Mutta silti. Kun kohdalle osui hyvä tarjous, ja viimekin kesänä ajettiin erissä se nelisenkymmentä säkkiä multaa. Nyt on mistä aloittaa, kun kuunliljojen puolitus alkaa.


Frida-mummo etsii vinkulelua kotona, kun Flaksi on agilitytreeneissä. Virtahepo vierailee siis usein olohuoneessamme.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti