sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Pihabongausta

 Koirathan meillä ovat olleet innokkaita pihabongaajia koko ajan - pihalla ollessaan bongaavat kaikkea mahdollista liikettä aitojen ulko- ja sisäpuolella. Sisällä ollessaan tarkkailevat myös lintulautoja ja lähiympäristöä - parhaat huudot saa oravista ja peuroista sisällä ikkunasta niitä nähdessään, vauhdikkaimmat askeleet pihalla mustarastaista tai satunnaisista ohiajavista autoista. Tänään myös minä osallistuin pihabongaukseen. Katselin tunnin ajan klo 10.45-11.45 lintulautaa keittiön ikkunasta ja kirjasin ylös havaintoja. Linnut laskin Birdlifen ohjeen mukaan sen mukaan, kuinka monta saman lajin yksilöä oli enimmillään yhtä aikaa näkyvissä. Havainnot ilmoitin nettilomakkeella. Sain 8 lajia: talitiainen (11), varpunen (9), hömötiainen (2), sinitiainen (3), mustarastas (6), naakka (8), närhi (3) ja kuusitiainen (1). Lintubongauksen jälkeen kävimme Raisa-ystävän kanssa parantamassa maailmaa koirien lenkitysreissulla. Näimme upean sinisen taivaan, joka ei lainkaan pääse alla olevassa kuvassa oikeuksiinsa.

Jäälyhdyistä muutamat säilyivät, ja näyttävät oikeastaan aika hauskoilta kun ovat ohuita ja säröillä.

Flaksi saa jälleen syödä luunsa rauhassa. Roope lähti kotiin Nurmaalle, kun vanhempani kävivät pihakahveilla ajan tapaan. Tällä kertaa onnistuin laihduttamisen sijaan lihottamaan ko. koiraa - käsittämätöntä. Kiitos ja anteeksi siis äiskä ja iskä!
Roope on ollut innolla mukana ihan kaikessa venyttelystä kisojen katsomiseen ja agilitytreeneihin sekä lintulaudan touhuihin. 




Valon määrä on selvästi lisääntynyt. Nautimme myös tulppaanien ja laskiaispullien ajasta. Viikon iloinen tapahtuma oli myös se, kun Flaksi kävi tekemässä vähän pientä treeniä Jennan treeneissä tiistaina. Oli ihana nähdä pitkästä aikaa Jennaa - hänkin totesi, että Flaksin liike vaikuttaisi olevan ennallaan. Jatkamme siis varovaista paluuta lajin pariin ilolla! Nopeasti se vierähti tämä tammikuu. Huomenna aloitamme hyvän mielen helmikuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti