sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Valoa talven keskelle

 Lucian päivä. Valo pilkkoo pimeää.

Tänään mieleen tulivat Tommy Tabermannin hienot sanat:

"Lennä, lennä

hetken tulinen lintu

Tee pesä pilvien väliin

Sitä se onni on

ettei hetkeen katso taakseen 

eikä eteen."

-Tommy Tabermann-

Joulukuussa olemme ottaneet muun ohjelman puutteessa ja ankeuden kesyttämiseksi tavaksi joka viikonlopun pienet juhlat. Tänä viikonloppuna juhlimme Teemun syntymäpäiviä ruokaa valmistaen ja leipoen. Perjantaina olimme ilmeisesti niin töötissä työviikon tohinoista, että Teemu unohti työyhteisön etäpikkujoulut kokonaan ja minä meille varaamani etäkonsertin. Tuli kuitenkin käytyä rauhassa lenkillä koirien kanssa, tehtyä ja syötyä vohveleita erilaisilla täytteillä ja saunottua. Hassulta tuntui unohtaa sekin vähä, mitä kalenteriin oli merkitty.

                                                    

Perinteiset jouluruuat jäävät tänä jouluna kokonaan väliin  koulun joululounasta lukuun ottamatta, mutta lähimpänä perinteistä aaton pöytää oli tämän viikonlopun menu: alkuun saaristolaisleipää ja mätimoussea, sitten lanttulaatikkopiirakoita, rosollipiiraita, joulukinkkua ja vihersalaattia. Kinkkuviipaleet tuli tänä vuonna ostettua valmiina kaupasta, ja hyvin maistuivat.



Teemu taikoi lisäksi saaristolaisleipiä, taatelikakkua ja labneh-filokolmioita. Nyt on pakkasessa herkkuja. Enää ei leivota jouluksi mitään. Eikä muutenkaan valmistella mitään isommin.




Viikko koulua jäljellä. Luvassa on ainakin jouluaskarteluita teemalla "toisen roska on toisen aarre" eli kierrätysmateriaaleista taiotaan joulukorttikoreja, kuusia ja tonttuja. Iästä riippumatta porukka vaikuttaa aika väsyneeltä, joten tavoitteena on laskeutua hyvillä ja rauhallisilla tunnelmilla lomafiilikseen. 


Lucian päivän kunniaksi veimme kynttilöitä ja led-lyhdyn mummon ja ukin haudalle Kotkaan. Koirat lähtivät reissuun mukaan ja kävimme hieman erilaisissa maisemissa lenkillä. Flaksin lenkki on nyt saavuttanut 50 minuutin keston. Tänään talsimme Katariinan meripuistossa Fort Katariinan raunioiden maisemissa. Hieno paikka, jossa on kyllä käytävä myös kesällä. 





















Valon säteitä ja onnenmuruja joulunodotukseen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti