sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Suomen itsenäisyyspäivä. Toinen adventtisunnuntai. Aika mones vapaa viikonloppu. Elämässä on aika paljon asioita, joihin korona vaikuttaa. Yksi asia oli se, että valmistimme maski päässä joulukahvit ulos, kun iskä ja äiti hakivat Roopen välillä Nurmaan maisemiin. Joimme etukäteen Teemun synttärikahvit vain hieman vilusta hytisten. Nyt on viisautta pelata maltilla ja varman päälle. Siksi kohtasimme siis ulkona.




Arkeen mahtui arviointien tekemistä ja monenlaista tohinaa töissä (oppilaat ovat liikuttavan innostuneita villasukkajoulukalenteristaan), koirien lenkitystä, ruokaostosten tekemistä noutopalveluna (toimii! suosittelen!) ja agilityhallilla pyörähtelyä Roopen ja Fridan kanssa. Torstaina teimme vuoden viimeiset treenit - hauskaa oli ja hiki tuli. Flaksin lenkkien pidennys on lähtenyt sujumaan hienosti. Torstaina Flaksi kävi itsekseen Jossun/Ketterä Kettu hoidossa.  "Nyt istuessa symmetrinen, seistessä paino etuosalla, takajalkojen asento leveä. C1-3 rot oikealle, oikea pää-olkavarsilihas, pinnallinen rintalihas ja hauis kireä. Oikea kyynärä ja proks ulna ja radius jäykkä. Akt. namitaivutus molempiin suuntiin ok, oikealle hieman kiristää. Selän liikkuvuus ja jousto nyt kokonaisuutena parempi. Tiukkuutta Th1-4, th10-13, L2-4, LS-alueella ja vasen SI. Vasemman takajalan taaksevienti kiristää selästä, oikea hieman lonkan etuosasta. Käydään laserilla läpi oikea lonkka, josta pieni reaktio, joka helpottaa nopeasti sekä oikea gastro, joka tuntuu ok:lta. Hoidetaan CST:n keinon rankaa, kylkivälilihaksia, palleaa, oikean etutassun ojentajalihaksia ja leukaniveltä, joka myös jännittynyt. Hoidon jälkeen namitaivutukset ok, oej taaksevienti ok, etuosan kuormitus vähentynyt. Jatketaan vielä selän ja kompensaatioiden hoitamista."
On hienoa, että Flaksin voi ajaa paikalle ja tehdä autossa töitä odottaessaan. Flaksi osaa olla käsittelyssä niin hienosti, ja Johanna on niin luottotyyppi! Vielä on yksi hoitokerta ennen joulua ja sitten heti tammikuussa lisää.
Torstain treeneissä huvitti treenikaverin äänekkyyden lisäksi myös haluttomuus luopua saavutetusta edusta eli lempilelusta.


Viikonloppuna olemme pipertäneet ruokaa ja Teemu on leiponut. Keittiössä touhuilu on kyllä sangen rentouttavaa puuhaa. Perjantaina puuhastelimme valkosipuli-camembertia ja sämpylöitä ja porkkanakeittoa. Eilen teimme punajuuriröstiä, naudan ulkofilettä, pitaleipiä, sumakkisipuleita , valkosipulihummusta ja kaalipaistosta. Teemu leipoi mustikkakakun lisäksi täytettyä pullakranssia (aprikoosi-manteli) ja karjalanpiirakoita.


                                        




Kaikki leivonnaiset onnistuivat erinomaisesti.


Olen ottanut sellaisen "keep calm and get some flowers -asenteen" - yritän bongata kaunista ja hyvää, kun ympärillä on niin paljon harmautta ja ankeutta monestakin syystä. Olemassa olevien kauniiden asioiden lisäksi olen siis hankkinut lisää kauneutta kukkakaupasta.  Kotona ollaan nyt niin paljon, että siihen on kiva panostaa. Pitkäsen kukkakauppa Järvenpäässä on yksi suosikeistani. Siellä on vaikka mitä ihanaa!












Itsenäisyyspäivää on vietetty radiota kuunnellen, leväten, leipoen, joulukortteja kirjoittaen ja herkkuja maistellen. Turvallinen, kaunis, puhdas, hiljainen, luotettava, hyvä ihmiselle. Kaiken keskellä, sellainen on minun Suomeni. Hyvää itsenäisyyspäivää 103-vuotias Suomi!













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti