tiistai 3. marraskuuta 2015

Näin aktivoit koiria ja itseäsi

Treenit Vantaalla sunnuntaina. Treeneissä Flaksi ja ensimmäistä kertaa kokeilussa lainakoira Jyrä. Treenit Lohjalla maanantaina. Treeneissä sama kokoonpano. Treenit Vantaalla tiistaina. Treeneissä Roope. Kaikissa treeneissä huippuhyvät ja mukavat kouluttajat, Nina Manner, Zsofi Biro ja Jenna Caloander. Kaikissa treeneissä hienoja koiria, onnistumisia ja esiin tulleita opiskeltavia juttuja. Lenkitysten ja matkojen jälkeen talossa on ollut hiljaista. Eihän täällä toki ole enää kun neljä koiraakaan kuuden sijaan.

Ninan treeneissä tehtiin irtoamista. Flaksi on oppinut jo jonkin verran irtoamaan eteen mene-käskyllä.
Vaikuttaisi siltä, että tämän neidin kanssa voi tulla eteen tilanteita, joissa Teemu saa juosta ihan tosissaan. Myös Roope on saanut itsevarmuutta tekemiseensä lisää. Tässä pätkässä tilanne tosin päättyy ohjaajan epätoivoiseen pyllistykseen. Tähän liittyen kuulin eilen treenikaverilta huikean uuden termin, jonka oli lanseerannut hänen tuttunsa, joka ei harrasta lajia. Tuo asento kuulemma näyttää Hyancinth Bucketn Mind the lorry-ohjaukselta. :P Kyllä nauratti. Nyt ei auta kun ohjaajan opetella parempaa jalkatyötä, ettei hieno pieni mies livahda aina väärään putken päähän. Vai olisiko tuo tässäkin asiassa jutellut Fannille?! ;) Teemun ja Jyrän ensimmäinen yhteinen kerta sujui tutustellessa. Teemu oli ihmeissään niin kiltistä koirasta, ja Jyrä taas niin kovaa juoksevasta vieraasta miehestä. Hienosti aloittivat kuitenkin.

Myös Zsofi oli suunnitellut pyynnöstämme irtoamistreeniä. Tässä Flaksi lähtee ohjaajasta poispäin. 
Ajoituksia saamme harjoitella. Putken jälkeisiä tilanteita on myös tehtävä paljon, ettei neidin pää aina kääntyisi kohti ohjaajaa, vaan pyrkisi jo eteenpäin seuraavalle esteelle. Jyrä oli hienosti mukana Teemun kanssa tekemässä. Erilaiset estekäskyt haastavat vielä ohjaajaa, mutta tuskinpa koirille lopulta on niin kovin suurta väliä mitä suusta tulee, jos liike vie oikeaan suuntaan. ;) En tiedä mahtoiko ohjaajaa jo hapottaa puolen tunnin treenien päätteeksi, kun kouluttaja niin kovasti kannusti menemään. Hieno Jyrä! Katsotaan mitä jatkossa seuraa. Hieno mahdollisuus!

Jennan treeneissä eilen olikin melkoista syheröä. Roope kävi tosi kovilla kierroksilla. Kiva juttu, jätkä selvästi tykkää lajista. Mutta ohjaajan pitää harjoitella ihan perusjuttuja. Missä on jalkatyö tässä pakkovalssissa?!  

Kuntokuuri on tarpeen, jotta pysyy ohjauksissa ajoissa. Roope kulkee minulle ihan riittävän kovaa. ;) Jos vaikka huutamisen sijaan keskittyisi juoksemiseen! :D Aivan mahtavaa, että vanhempani ja Leena ja Mara lainaavat koiraansa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti