lauantai 4. huhtikuuta 2015

Iloista pääsiäistä!

Täällä vietetään pääsiäistä koiramaisissa merkeissä kotosalla. Tällä kertaa jäi perinteinen Kiteen ja Joensuun pääsiäisreissu tekemättä. Flaksilla on juoksut, Fridan kisatauon jälkeinen kisakentille paluu oli hieman mysteeri onnistumisensa suhteen, uudessa kodissa on yhtä ja toista laitettavaa...erinäisiä "päteviä" syitä tähän valintaan tällä kertaa. Villa Taivaannastaan kurvataan ihan varmasti toisen kerran! :)

Kiirastorstaina kävimme työpäivän päätteeksi hallilla Fridan ja Flaksin kanssa. Fridan kontaktijuoksutukset menivät ihan mukavasti, joten oli jännä lähteä katsomaan mitä kisoissa tapahtuu. Flaksin treeneissä tehtiin edellisenä perjantaina Leenan treeneissä tehtyjä juttuja. Tällä kertaa rengasleikki ei mennytkään ihan niin mainiosti. Suurin syy taisi olla emäntä, joka ei ollut ihan kartalla omasta roolistaan palkkaajana ;) No, hauskaa Flaksilla oli joka tapauksessa. Kotimatkalla käytiin kaupassa monen muun tapaan, mutta sekaan mahtui ja melkein kaikkea löytyi. No, päärynäkinuskirahkaa saatiin vaan yksi purkki, mutta se oli enemmän kun mitä uskalsin odottaa ennakkoon. Kyllä, muutkin tilaavat ja lukevat samoja ruokalehtiä. ;)

Pitkäperjantai kului alkuun Purinalla kisoissa. Teemu ja Frida ovat kisanneet viimeksi syyskuussa 2014, ja nyt kaivettiin Frida naftaliinista kisakentille. Vaikka tuloslistoilla sijoituksilla eikä tuloksilla voidakaan juhlia, oli tekeminen hyvää ja kisakentille paluu sujui sangen mallikelpoisesti. Purinan pohja on haastava sekä koirille että ohjaajille. Sen takia erityisesti päivän viimeisen radan vauhti ilahdutti mieltä. Tässä päivän eka rata. Tulos 10. Keinulta ja A:lta kontaktivitonen. Keinulla Frida ei odottanut vapautusta niin kuin olisi pitänyt. Kontaktien osumat on yläsosumia tai "sinne päin", ei mikään helppo tuomaroitava. Parempaan suuntaan ollaan joka tapauksessa  menossa. Ainakaan Frida ei himmaile ja paineistu kontakteilla. Osuu tai ei osu. Toivottavasti jatkossa osuu kuitenkin enenevässä määrin.

Toinen rata oli hyppäri. Rata oli puhdas, eli kisakirjaan saatiin yksi nolla lisää (sij. 13.) Kesän arvokisanollat Fridalla on jo kasassa, ne saatiin viime syksynä. Siinä mielessä nollilla ei niin väliä ole, mutta onhan se aina mukavampi saada puhtaita kun virheellisiä ratoja.

Kolmas rata oli jälleen agirata. Vaikka viimeinen puomin kontakti ei osunutkaan, jäi radasta kaikille hyvä mieli. Kaksi onnistunutta kontaktia ja Fridaksi ihan kelpo vauhtia. :) Taisi vikalla puomilla ohjaajalla ollakin ensimmäistä kertaa ihan oikeasti kiire koiran perään. ;)

Kisapaikalla nappasimme takaluukkuun äitikoiran viereen poikansa Sulon, joka asuu tässä aika lähellä. Veimme Sulon kotiin, kun Sulo oli ollut kisaamassa kasvis-Sarin kanssa. Sulo oli ekalla agiradalla hienosti kolmas ja ansaitsi sertin.

Kotona kerkesimme käydä lounaalla ja pyöräyttää koirat lenkillä. Sitten olikin jo aika lastata Flaksi autoon ja lähteä Leenan kurssille Masalaan. Treeneissä tehtiin kasia, putki - vino hyppy - putki. Aika mukavasti Flaksi lähti hakemaan vinohyppyä ja toisella erää putkien takaaleikkauksetkin sujuivat hyvin. On mahtavaa käydä kurssilla, jossa opastus on yksityiskohtaista, ja kouluttaja osallistuu palkkaukseen. Kun palkka osuu kohdilleen etenee oppiminenkin ihan hienolla tavalla. Ainakin tulee palkattua oikeista asioista ja oikeaan suuntaan!

Illalla savustimme kalaa ja teimme Maku-lehden ohjeella kukkakaalikuskusia ja aurinkokuivattutomaatti-kookos-kastiketta. Nopeaa ja hyvää! Hyvä ruoka,  vielä parempi mieli. Flaksi-vahtikoira haukkui komeasti savustajalle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti