perjantai 23. tammikuuta 2015

Uudet pannat pohjanpystykorvalle kavereineen ;)

Kun Roopelle tarvittiin uusi panta, päätin samantien päivittää meidän kolmikon pannat. Tilasin mittojen mukaan Irene Vinhalta heijastimella varustetut puolikuristavat fleecepannat. Fannilla ja Fridalla on menossa jo kolmannet saman tekijän pannat, ja kaikki ensimmäisetkin ovat periaatteessa käyttökunnossa, mitä nyt pesussa ja reissussa kuluneet. On se kuitenkin kiva aina välillä päivittää lookkia! Parsonit siirtyy liekeistä hieman hempeämpään kuosiin. Flaksilla onkin ollut käytössä Fannin vanha etanapanta. :P Pannat vasemmalta oikealle: Roope, Flaksi, Frida ja Fanni. Her Royal Highness on jo pitkään pukeutunut punaiseen ja oranssiin. ;)




Keskiviikkona Flaksilla ja muilla "erikoisländeripennuilla" eli roturisteytyspennuilla oli ohjelmassa Kennelliiton pilottijalostustarkastus. Kaikista risteytyksistä oli kaksi sisarusta paikalla. Noppa ja Flaksi edustivat parländereita. Ja hienosti edustivatkin. Paikalla oli siis edustus myös villakoiran ja kromfohrländerin risteytyksistä ja tiibetinterrierin ja kromfohrländerin risteytyksistä. Hyvin meni ilta ihan kaikilta.

Testi koostui erilaisista osioista:  ihmisen kohtaamisesta (ensikohtaaminen tuolilla istuvan ihmisen kanssa, joka nousi seisomaan, poistuminen ja uudelleenkohtaaminen, vieraan ihmisen kanssa kävely testitilan ympäri), käsiteltävyys (avustaja tutkii koiran huulet, korvat, selän, nostaa sen jalkoja, koskee anturoita ja koskee häntään), pallon jahtaaminen (avustaja heittää pallon, jonka luokse koira päästetään liinassa, pallolla leikitään), aktiivisuus/passiivisuus (3 min. paikallaan koiraa huomioimatta, tarkkaillaan reaktioita), vieras koira (ohittaa n. 5 m etäisyydellä paikallaan olijat), epätavalliset alustat (kompostikehikko ja liukas alusta), ihmisjoukko (6 ihmistä kävelee koiran ohi rivissä, juoksee koiran ohi, kulkee ohi sateenvarjon avaten/sadeviitassa, ihmiset on koiran ympärillä piirissä, katsoo koiraa, liikkuu) ja äänet (vappupilli, kattilankansi ja vasara, akkuporakone).

Ihmisen kohtaamisessa Flaksi paineli suinpäin tuolissa istuvan ihmisen luo. Ohjaajaa siis ohjeistettiin antamaan koiran tehdä niin kuin se tekee, eikä estellä tai käskyttää saanut. Uuden ihmisen kanssa Flaksi kiersi tilaa reippaasti ottaen tuntumaa jo outoihin alustoihinkin niiden yli lompsien. ;) Käsiteltävyys-osiossa Flaksi antoi todella koskea itseensä, mutta vasta perusteellisen ihmisen pusuttelun jälkeen neiti oli valmis kellahtamaan selälleen rapsuteltavaksi. Videon pätkääkin tilanteesta otin.

Ainoa kohta, josta en saanut kunnollista kuvaa, oli  pallon jahtaaminen osio. Nauratti niin paljon, ettei kuvassa näy kun seinää ja välillä koirakko. Flaksihan nappasi heti reippaasti pallon, ja kun Teemu heitti sen Flaksille uudestaan itse, vei Flaksi koko pallon, eikä tuonut sitä takaisin. Meidän hienosti leluja palauttava Flaksi! :D Pallon jahtaamisen sijaan osiosta taisi tulla Flaksin jahtaaminen. :D

Kun Teemu meni seisomaan vieraiden alustojen päälle, ne aavistuksen verran jännittivät Flaksia, vaikka niihin olikin jo tuntumaa oma-aloitteisesti haettu aiemmin. Ilman suurempia houkutteluja Flaksi kuitenkin kirmasi alustoille. Äänet eivät olleet mikään erityinen juttu. Ihmisten luokse Flaksi olisi halunnut mennä, mutta ei minusta näyttänyt paineistuvan porukasta millään tapaa.  Aktiivisuus/passiivisuus -osiossa neiti haisteli mattoa ja lopulta istui katselemaan. Vierasta koiraakin vain katseltiin. Mielenkiintoista saada Tuire Kaimion ja muiden kirjallinen palaute aikanaan käsiinsä.

Luonteen lisäksi katsottiin myös ulkonäköä ulkomuototuomarin kanssa. Flaksia kommentoitiin pohjanpystykorvan näköiseksi. ;) Podengoakin kuulemma muistuttaa, muttei osu mihinkään podengon mittoihin. Pohjanpystykorvaksi olisi hyvän kokoinen. :D Hyvän Flaksi olisi  arvosteluksi saanut. Kommenttia tuli paljon, mutta mieleen jäi, että pöydällä seisoessaan näytti neliöltä, lattialla venytti itsensä parempaan asentoon. Pigmenttiä puuttui suusta. Pohjavillaa oli ja turkki oli ok. Lihaksisto oli hieno, ja neiti timmissä kunnossa. Säkä 39 cm. Ja tuomari kysyi sihteeriltä pariin kertaan, että muistithan nyt laittaa ne kaikki plussat hienosta luonteesta? ;)

Upea otus tuo on. Hienosti pärjää vaikka ja missä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti