tiistai 6. tammikuuta 2015

Saariselältä kotiuduttu leikkimään

Saariselän reissu meni hienosti. Mitä nyt Fanni ja Frida jostain syystä suuttuivat lenkillä toisiinsa ja Frida puri Fannin jalkaan reiän. Vuosi alkoi siis pienellä saikulla. Muuten kokemukset olivat sangen plusmerkkisiä. Teemu hiihteli viikon aikana parisataa kilometriä ja minäkin 16 kilometriä, joka on minulle enkka moneen vuoteen! Viikon kruunasi husky safari Outin, Pinjan ja Nooran kanssa. Minä pääsin valjakon kuskiksi Outin ollessa kyydissä. Sangen innokkaita olivat koirat ja ihan yhtä kärsimättömiä odottamaan kun meidän parsonit. Niinpä nujakoinniltakaan ei ihan vältytty. Onneksi on treenaantunut kotioloissa tuo äänellä asiaan puuttuminen. :P












Kotimatkalla ajoimme Tornion kautta etelään. Kävimme Flaksin Rauha-siskon luona kylässä, ja korvasiskokset pääsivät leikkimään. Jälleennäkeminen oli riemuisa, vaikka pienen hetken verran siskokset toisiaan hitaasti katsellen mittailivatkin. Kohta jo juostiin ja painittiin! Rauha ja Flaksi ovat aika samantyyppisiä. Flaksi on hieman korkeampi, ja Rauha karvaisempi. Rauhan karva on myös pehmeämpää, ja Flaksin tiiviimpää. Luonteeltaan Rauha taitaa olla Flaksia kovempi. Rauha ei kuulemma alistu muille koirille. Flaksi taasen antaa useinkin muiden tehdä itseensä tuttavuutta selällään maaten. Näin tällä kertaa jopa Sylvin kanssa, joka taisi olla Sylville mieluisa yllätys.









Tornion pysähdyksen jälkeen yövyimme vielä Laukaan mummolassa ennenkuin ajelimme kotiin saakka. Laukaassa luettiin Flaksin kanssa mm. siemenkatalogia. Mitähän kaikkea sitä tuonne pihaan ensi keväänä upotetaankaan. ;) Vaikka reissu oli hieno, oli kotiin ihana palata! Kaikki koirat olivat melkoisen väsyneitä. Maanantaisen työpäivän ajan saivatkin koisia ja kunnolla. Frida kävi maanantaina rokotuksilla ja sai kehuja, kun on simpsakassa kunnossa. Laihari on siis tuottanut tulosta. Neiti painoi 5.85 kiloa.





Loppiaisen ohjelmassa Flaksilla oli bordercollie Zivyn kanssa leikkitreffit meillä kotona. Kolme kuukautta vanha Zivy on aika lailla Flaksin kanssa samankokoinen. Ulkona Zivy ensin hieman arasteli Flaksia, ja Flaksi koitti saada Zivyn leikkimään erinäisillä konsteilla, myös naaman edessä haukkumalla. Se ei ainakaan tehonnut. Paras tapa oli juosta karkuun. Zivy kyllä seurasi. Flaksi oli lopulta hieno leikkikaveri pienemmälle pennulle, ja osasi jopa suhteuttaa vauhtiaan nuoremman kaverin vauhtiin. Painit sujuivat vastavuoroisesti. Parissakymmenessä paukkunut pakkanenkaan ei häirinnyt koirien leikkiä, mutta ihmisten varpaiden alettua palelemaan päätettiin siirtyä sisälle. Sisällä Zivy uskaltautui leikkimään ulkoleikkejä rohkeammin.










Loppiaisen kruunasi hyvin menneet Fridan treenit. Neiti oli innoissaan työnteossa joulutauon jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa treenikevättä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti