maanantai 6. lokakuuta 2014

Emäntä Espanjassa

Kati on tämän viikon Espanjassa työmatkalla. Minä pyöritän siis laumaa tämän viikon. Ja mikäpäs siinä on pyöritellessä. Haastetta tuo tietty se, että en mielelläni taluta noita kolmea neitiä yhtä aikaa. Nimittäin Fanni ja Frida on sen verran tulisieluisia ja ehkä kurittomia (?), että joskus ohitustilanteet ovat liian monimutkaisia, vuosien systemaattisesta harjoittelusta huolimatta(!). Kahdestaan ne menevät ihan hyvin kun pystyy rauhassa ottamaan kontaktin reilusti ajoissa ja rauhassa. Flaksin kanssa joutuu keskittymään niin paljon Flaksin kävelyyn, että kahden muun kanssa säätäminen ei oikein vielä luonnistu. Flaksin olen jo hyvin saanut ehdollistumaan "katso"-komentoon, jolloin se kiltisti kääntää katseensa minuun ja ohittaa hyvin vastaantulijat. Niin periaatteessa tekevät Fanni ja Fridakin, mutta kun heidän mielensä voi muuttua salamanripeästi, jos vastaantulija vaikka katsoo rumasti tai jotain muuta sellaista. Sitten on vielä asia erikseen ne vastaan tulevat koirat, jotka pysähtyvät vaanimaan jo pitkältä nähtyään meidät, siinä on haastetta kerrakseen.

No mutta minähän rakastan lenkkeilyä, joten useammat koiralenkit päivässä ei ole mikään ongelma. Ja sitäpaitsi yskä on parantunut ja olo alkaa olemaan jo ihan normaali. Tänään siis aamulla heräsin klo 5 ja ei muuta kun ensin Fanni ja Flaksi lenkille ja sitten Frida yksityiskävelylle, jota hän arvostaa suuresti. Sillä Flaksin iloiset tervehdykset ja muksautukset kylkeen ovat Fridasta turhan innokaita, ainakin välillä. Frida sai viime perjantaina fyssarilta muutenkin ohjeet välttää Flaksin rajuja leikkejä. Fridan lantio oli hiukkasen vinossa ja jumissa johtuen varmastikin noista hurjista juoksutemmelyksistä ja Flaksin rajuista leikeistä.  Perjantaina Frida menee fyssarille uudestaan tarkistamaan tilanteen. Nyt on ainakin levätty ja rynnimistä on vältetty. Iltapäivällä sitten Flaksi pääsi Fannin kanssa metsälenkille. Fanni ei oikein jaksa arvostaa metsään raahautumista kun siellä on kuraista ja märkää. Tassut kastuu. Flaksi sen sijaan nautti täysillä ja mennä vilisti ympäriinsä. Sitten syötiin vähän kotona luuta ja meikä veti kaalikeittoa ja ei muuta kun uusi lenkki Flaksin ja Fridan kanssa. Tällä kertaa molemmat narunjatkeena kävelyteitä pitkin.

Flaksi uudet isot hampaat ilmeiseti kutiavat tai jotain, sillä puruluut ovat ihan extraihania ja niitä on niin makeeta mässyttää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti