sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

Flaksin kiltteys - kausiluonteista vai pysyvää?

 Sitä on tässä pohdittu, että onko Flaksi kiltti vain kausiluonteisesti hormonikierron oikeassa vaiheessa (ennen juoksuja) vai onko seniori-Flaksi päättänyt kiltteillä kausiluontoisuutta pysyvämminkin. Se olisi toki toivottavaa, mutta jää nähtäväksi. Kiltteydellä tarkoitetaan tässä yhteydessä sitä, että Flaksi on tehnyt viime aikoina todella upeaa ja kuuliaista työtä agilityssa. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö virheitä sattuisi, tottakai sattuu, syystä jos toisesta, kun lajin luonne on mikä on, mutta pääsääntöisesti Flaksi hoitaa juuri nyt omaa tonttiaan todella upeasti ja ilahduttavasti. Lähtee lähetyksiin itsevarmasti ja reippaasti ja liikkuu hyvällä vauhdilla. Vauhdit ovat siis hyvin vertailukelpoisia nuorempien menoon. 


Viikko sitten viikonloppuna oli oman seuran kisat. JAUn uusi tuomari Mikko Palsola oli taikonut todella kivat radat. Agilityradalta Flaksi nappasi voiton, vaikka radalle mahtui muutama yllättävä hetki. Hyppärit kaatuivat tällä kertaa ohjaajan toimintaan. Ensimmäisellä hyppärillä ohjaaja oli hieman liian innokas juoksemaan keppien takaaleikkaukseen ja Flaksi ei tätä kestänyt. Toisella hyppärillä ohjaus lähti liian lennokkaalla kädellä ja Flaksi irtosi iloisen itsevarmasti väärälle esteelle. Hienoa menoa oli silti ihan joka radalla! Kety myös talkoili vastaavan koetoimitsijan roolissa. Sunnuntai oli siis pitkä ja mukava kisapäivä. Eilen olimme HSKHn kisoissa Rauno Virran radoilla. Ensimmäisellä agilityradalla tippui rima. Hyppärillä Flaksi ei lähtenyt pimeään putkikulmaan. Ohjaaja päätti uusia kohdan, ja toisella yrityksellä homma luonnistui mallikelpoisesti. Viimeisen agilityradan kaksikko voitti. Ihan ei ollut sitä rauhallista keinusuoritusta ja pitoa keinulla tänä viikonloppuna, mutta ehkäpä sitten ensi viikonloppuna Janakkalassa. 
Treenejäkin on ollut. Tässä videotodistetta Steffin ja Jennan treeneistä. 


Tänään oli hieno sää ulkoilla. Viimeöisestä lumisateesta huolimatta auringonpaiste ja lintujen äänet toivat tuulahduksen kevättä mieleen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti