torstai 27. kesäkuuta 2024

Jos se ei haasta sinua...

 ...se ei muuta sinua. Tämän aamun omatoimitreenit JAUn hallilla olivat varmasti kehittävät radanluvullisesti. Haastavat linjat oli Kähärän Tero kuvioihin suunnitellut, ja saimme kokeilla osissa useampaan kertaan pikku pätkiä  ennen kuin rata meni läpi kokonaisena pätkänä. Menihän se tietysti! Mutta piti kokeilla erilaisia vaihtoehtoja. Puomin lähellä olevat leijeröinnit tuntuvat olevan ihan tekemätön paikka, niissä suullisen vihjeen ohi menee aina puomi. Hyvä huomio jatkoon. Lisäksi muistuttelimme puomin käännöskäskyjä. Puomi ja keinu toimivat hienosti! Ensi viikko onkin sitten agilitylepoa kun ohjaaja on pyöräretkellä.


Palataanpa vielä kertaalleen myös Agifestien tunnelmiin. Fluffy and furry care bears (Teemu ja Flaksi, Laura ja Remu, Einari ja Papu ja Mervi ja Remi) oli joukkuekisan toinen - hienoa! Palkinnot olivat paremmat kuin halliSMkisoissa. Hih. Flaksi otti omalla osuudellaan puomivitosen muuten hyvällä radalla. Voi kun pääsisimme ensi vuonna vielä radoille tuossa hienossa tapahtumassa! Aika näyttää.


Kotosalla on nautittu lämmöstä ja tehty pihahommia hiki pinnassa. Sellaista sopivaa kesän viettoa, kivaa ja "kurjaa" tasapainossa. Ja on siirrytty nukkumaan parvekkeelle! Paitsi Roope, joka edelleen nukkuu itsekseen sisällä. Hassu pieni eläin.






sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

Hyvää juhannusta!

 Agilityjuhannuksestamme Lohjalla Midsummer Agifesteillä tulikin vähän suunniteltua typistetympi versio ohjaajan kireän etureiden takia. Reisi ei ole pahasti kipeä levossa, mutta kunnolla juoksemaan sillä ei pysty, kun se kiristyy heti eikä normaali liikerata jalalle ole mahdollinen. Kävimme kisailemassa siis vain torstaina ja perjantaina. Yksilöfinaalipaikka jäi haaveeksi, eikä kaikkia karsintaratoja siis edes juostu. Ohjaajan koipea on hoidettu tensellä ja laserilla ja paljuilulla. Jospa se tänään antaisi myöten yhden joukkueradan verran!


"Mahdotontako?" kysyi äitimaa lempeästi hymyillen ja osoitti voikukkaa, joka työntyi asfaltin raosta. 


Lohjan hienojen kisojen lisäksi on siis kotoiltu ja otettu ihan vaan rennosti kukkien ja kirjojen keskellä. 
Agifesteillä kaksikon hyllyradat olivat pitkästä aikaa säätöratoja. Perjantaina nähtiin kuitenkin jo hienoa Flaksilitya. Aamun eka agilityrata oli paras, siinä tippui harmillisesti vain muurin palikka. Aika olisi riittänyt radan voittoon. Kisojen ainoa nolla oli varsinainen taistelu Sari Mikkilän hyppärillä. Hidas aika, kun tahma-Flaksi liimautui ohjaajaan kiinni. Ei kovin hyvä yhdistelmä kireän reiden ja huonon juoksukyvyn kanssa. ;) Finaalipaikka ei siis auennut, mutta nolla se on taistelunollakin. 




Katseet kohti Guld Agilitya!



sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Työleirin töitä, agilitytreenejä ja juhlahumua

 Team Flaksilla on ollut nyt ilahduttavan usein mahdollisuus Jennan treeneihin. Tämän viikon maanantaina Jenna oli kouluttamassa JAUn hallilla, ja tietysti osallistuttiin. Kivaa oli! Treenien yhteydessä nähtiin myös Flaksin Nixi-siskoa ja Päikin toista koiraa Nioa.




Keskiviikkona oli myös Maijun treenit, joissa Flaksi ilahdutti itsenäisellä tekemisellään ja irtoamiskyvyllään. Hieno pieni eläin, ai että! Ohjaajan reisi kesti treenaamisen kun ei kauheasti revitelty juosten.

Aivan huippua oli myös se, ettei perjantaisella Jossun/Ketterä Kettu käynnillä suuri treenimäärä tuntunut mummon kehossa. Superkroppainen tyttö! Toki mennään päivä kerrallaan kuulostellen ja iloitaan jokaisesta yhteisestä agilityhetkestä ja -retkestä!

Tällä viikolla on lisäksi paiskittu työleirin töitä (puuhommia ja puutarhahommia) sekä kestitty vieraita. Perjantaina meillä kokoontui JAUn koulutustoimikunta ja eilen viime kauden ansioitunut ja mitalisadetta sekä maajoukkuepaikkoja niittänyt valmennusryhmä juhlien merkeissä. Mukana menossa on myös Soilen Afo-koira. Kivaa ja kesäistä!





















lauantai 8. kesäkuuta 2024

Mahtava leiripäivä Tammisaaressa

 Tällä ensimmäisellä lomaviikolla tehtiin peräti kaksi Tammisaaren reissua. Eilen oltiin Jennan ja Jannen päiväleirillä. Olipas kertakaikkisen leppoisa ja hauska päivä ja Flaksille just passelit treenit! Päivä aloitettiin kisailemalla siitä, mikä pari saa aakkoskarkkipussin karkit ensimmäisenä eroteltua väreittäin. Olin Samin pari, ja me olimme valitettavasti tässä hitaimpia. Teemu ja Olga saivat karkit purkkeihin väreittäin nopeimmin. Kyllä nauratti. Kiitos seurasta kaikki kanssanaurajat!

Sitten treenattiin. Ohjaajan etureidessä on valitettavasti vamma, joka ei meinaa kestää iskutusta ja juoksemista. Reisi alkoi oireilemaan ja kiristymään  heti ensimmäisellä treenivedolla. Sitten olikin hyvä hetki testailla Flaksin leijeröintiosaamista jättikentällä. Flaksihan hoiti tehtävät hienosti!



Treenit päättyivät hauskaan viestikisaan. Tässä Teemun, Riitan ja Sannin joukkueen kisailut.

Tällä viikolla on käyty myös täysihoidossa Nurmaalla ja oltu kotosalla. Lämmin kiitos äiti ja iskä jälleen!




Hyvin sujuneen loman aloituksen merkki on se, että viikonpäivä pitää kysyä kaverilta tai tarkistaa kalenterista!


maanantai 3. kesäkuuta 2024

Kun herää ajoissa, ehtii paljon

 Tuliniemen tunnelmia lauantailta. Ilta oli kaunis.



Maanantai, ensimmäinen varsinainen lomapäivä piti sisällään monenlaista tohinaa ja touhua. Teimme kotihommia, Teemu istutti edelleen kasveja minä pöhistelin ukkosmyrskyn roskia pois terasseilta. Lisäksi tein JAUn koulutustoimikunnan vapaaehtoishommia. Lomalla niihinkin on aikaa. Puolenpäivän aikaan suuntasimme kohti Tammisaarta ja Jennan ison kentän treenejä. Team Flaksi kävi kokeilemassa ja lisäämässä taitojaan  -hienosti meni ja kivaa oli! Kävimme myös hallin läheisen lammen rannalla.

Mukavien ja hikisten treenien jälkeen ajelimme mutkaisia pikkuteitä Kirkkonummelle ja Porkkalanniemeen. Pääsin vihdoin Pampskatanille! Merenranta on aina niin hieno ja siellä on ihan oma tunnelmansa.















Ja kotipihassa on tämä ilo silmille!



sunnuntai 2. kesäkuuta 2024

Lomalla viimeinkin, voidaan ottaa iisimmin!

Kesäloma on täällä! Itseluotuja aikatauluja ja ohjelmaa, parhautta!

Kukkia, koiria ja kirjoja ainakin aivan varmasti!

Nämä hienot Flaksility-kuvat nappasi Lari Pöyhölä BATin kisoissa. 




Eilisten kevätjuhlien jälkeen olemme jo ehtineet tehdä Laukaan reissun. Kävimme Vilin ylioppilasjuhlissa ja vietimme yön Tuliniemessä mökillä koirien ja hyttysten kanssa. Ilta oli todella lämmin ja hieno. Oli mukavaa päästä aloittamaan lomaa Tuliniemen rauhaan edes pikavisiitin muodossa. Talviturkki heitetty ja aamu-uinnillakin käyty. Tästä on hyvä jatkaa lomailua! Myös Flaksi kastautui. Ja Roope vältteli onnistuneesti järveä.


Teemun ohjelmassa on  nyt kukkien istutusta. Kiitos mummolan väki taimilahjoituksista!