maanantai 12. heinäkuuta 2021

Heinäkuun synttärisankarit: Roope 8 v. ja Frida 13 v.






Taas on vierähtänyt hyvä tovi viimeisestä blogipäivityksestä. Jotenkin se aika vaan humpsahtelee eteenpäin, lomallakin. Olemme juhlistaneet Ropsun vetskuiän 8 -vuotta saavuttamista 7.7. ja Fridan todellista vetskumummoutumista 11.7. 13 -vuotta. Kumpikin koiruus sai oman aamiaisbuffeensa lahjaksi. Kymmenen ruokalajin aamiainen suoritettiin hieman eri tyyleillä. Roopelle kelpasi vihanneksetkin, Fridalle ei. Frida oli muutenkin Roopea harkitsevaisempi.  Ropsu sai siivota kurkut Fridankin synttäripäivänä.



Roope pääsi synttäripäivänään Sastamalaan Flaksin kisoihin turistiksi ja Frida taas autoili Mäntyharjulle uimaan. 

Flaksi on käynyt ahkerasti kisaamassa. 4.7. ajelimme hieman riskillä jännittäen Artjärven ärinöihin kisaamaan. Auto ei ollut vielä käynyt huollossa, joten oli onnea matkassa kun se käynnistyi kiltisti kisapaikalta kotiinlähtiessäkin. Kisoissa pääsin myös palluttelemaan Misan ja Kimmon ihania bordercollien pentuja. 




Päivä oli tosi kuuma. mutta kisapaikkana ollut kannas kahden järven välissä osoittautui oikein toimivaksi lämpimän sään kisapaikaksi. Varjoa löytyi, tuulenvire helpotti paahdetta ja järveen pääsi vilvoittelemaan. Flaksi ärisi lähdöissä Ärinöihin sopivasti oikein kovasti, mutta teki kuitenkin hienosti töitä radalla. Saaliina tuplanollavoitot ja ekalta radalta hylly. Ekan radan puomi meni loikaksi, mutta keinu toimi upeasti. Ekan radan voiton nappasi Flaksin sisko Nixi - melkoiset supersiskokset!


Kun auto saatiin kuntoon, olemme ajelleetkin urakalla. Muutama lasti hienoja koivuhalkoja on siirtynyt Mäntyharjulta Nummisiin. Siinä meillä riittää vielä pientä puuhasteltavaa, ennen kuin päästään nauttimaan lämmöstä takkatulen muodossa. Näillä keleillä sitä ei kyllä todella kaivatakaan. 

Puunhaun lisäksi olemme ajelleet agilityajoa. Keskiviikkona ajoimme Sastamalaan varsinaista pikkutiemaisemareittiä. Takaisin paahdettiin sitten motaria yksi voittonolla ja yksi hylly "takataskussa". Voitto napsahti siitäkin huolimatta, että radalla nähtiin pitkästä aikaa ohjauksiin takertuva iilimato-Flaksi. Sastamalan radat olivat Tommi Raita-ahon käsialaa. 



Perjantaina ja lauantaina suuntasimme Ojankoon. Näin kerroimme kuulumisia tuoreeltaan: "Ei ollut iilimato-Flaksi täytenumerona Helsingin seudun piirimestiksissä ja Topteamin kisoissa vaan reippaasti irtoava ja etenevä super-Flaksi. 🤩 Ohjaaja ei mamoillut vaan teki rohkeita ohjausvalintoja. 💪 😘 @flaksimus Kaikilla radoilla oli paljon hyvää ja pientä viilaamista. Vendula Hausnerovan rata laskettiin nollaksi (sij. 2), vaikka 360-pyörähdyksellä annettiinkin aikatasoitusta. Tarkoitus oli lähteä tekemään persjättö puomin päähän, mutta edeltävä ohjaus jäi hätäiseksi ja vajaaksi. Poikkari tuntui puomin jälkeen epävarmalta, mutta toimihan sekin ja puomikin osui nippanappa. Keinu oli super. 🙌 Hauskat, haastavat ja mielenkiintoiset hypärit oli Esa Muotka suunnitellut. 🙏 Niillä hyllyt, koska pientä säätöä ja huolimattomuutta. Erityisen iloisia ollaan rohkeasta ohjausvalinnasta ja hyvästä yrityksestä tänään. Tästä on hyvä jatkaa!"



Vendulan radalle Flaksi pääsi myös sunnuntaina, kun pääsimme mukaan Sannin järjestämiin treeneihin Agility Oasiksessa. Kyllä olikin kivaa. Ja Vendula muisti Flaksin perjantain kisoista.

Huomenna Porvoon iltakisoihin, keskiviikkona Sannille treenaamaan ja sitten onkin viikonloppuna Halli SM-kisojen aika. Ennen sitä Flaksi kerkeää harjoittaa kukkien tuijottelua ja puutarhan hoitoa muiden mukana.






Lämmin keli on väsyttänyt Fridaa ja Roopea. Flaksi on melko lämmön kestävä kaveri. Lämmin keli on haastanut myös pääpuutarhurin kantamaan vettä pihan lukuisille kukille. Toisaalta kukat tykkäävät, mutta kuumuus kuivattaa.


















Ulkona on oleiltu ja touhuiltu niin paljon, että lukeminen on jäänyt hävettävän vähälle. Touhutessaan voi kuitenkin helposti kuunnella kirjoja. 

Roope on palautettu Nurmaalle. Ajelimme Mäntyharjulle eilen ja Frida pääsi synttäreiden kunniaksi kaksi päivää peräkkäin uimaan. Hyvin jaksaa mummeli polskia vedessä.










Flaksin kanssa kävimme Repovedellä kahdeksan kilometrin lenkin. Tällä kertaa Ketun lossi ja riippusilta sujuivat jo reippaammin retkeilijältä. Repovesi on kyllä hieno paikka. Ja uiminen lämpöisessä vedessä yksi kesän mukavimmista puuhista!





































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti