maanantai 15. kesäkuuta 2020

Viikonloppuretkellä

Viime viikolla tuli tehtyä pihahommia. Teemu on kaivanut ansiokkaasti kuoppia uusille kukkapenkeille ja minä olen hakenut useamman kerran multaa projektia varten. Pihan siistimis- ja tuunausprojekti etenee siis pikkuhiljaa, joka kesä. Hieman harmi, ettei tullut otettua alkuperäisestä pihasta kuvia aikanaan ensimmäisenä kesänä. Aika paljon kaikkea pientä on meinaan tapahtunut. Puita on kaatunut ja uusia kukkapenkkejä on perustettu vanhojen entrausta unohtamatta. Lisäksi on perustettu pientä hyötypuutarhaa. Koirat auttavat kaivamalla penkkejä ja ahmimalla kanankakkaa.














Agilitykenttää ei rinnetontille tule - vaikkei sekään kyllä ihan mahdottomuus olisi toteuttaa. JAUn hallille on kuitenkin vain kymmenen kilometriä matkaa, ja treeniaikaa on saatu mukavasti varattua tarpeen mukaan. Pihan tuunauksen lomassa on lenkitetty koiria ja käyty tekemässä puomi- ja keinutreenejä. Hallin lähimetsässä on pieniä alppiruusuja.










Viime viikolla oli myös Jennan ja Taijan treenit. Molemmissa riitti sekä lämpöä että hyviä treenioivalluksia!  Ja Flaksi kävi Jossulla/Ketterä Kettu huollossa. Ei ollut kropassa ihmeitä lihaskireyksiä lukuun ottamatta. Perjantaina hurautimme Laukaaseen mökkeilemään ja sukuloimaan sekä kisaamaan. Sangen tehokas ja silti rento viikonloppu.

Flaksi palasi kisakentille voittonollalla kuumassa säässä. Lähdöissä kiehuttiin ja puomiosumat oli kriteeriin liian korkeita, mutta iloa tuotti muuten hyvä meno kuumuudessa hiekkakentällä. Ja keinu - se sujui ihan nappisuorituksilla!  Toisella radalla Flaksi lähti ohjaajan jalkojen perään putkesta eikä päätynyt toivotusti puomille - siitä siis hylätty rata. 

Kisapaikan onni oli auton "foliokääreet". Auto pysyi suorasta auringonpaisteesta huolimatta koirille sopivan lämpöisenä, jopa melko viileänä.

Mökille palattiin hyvillä fiiliksillä. Iltaohjelmassa oli saunomista, uimista ja suppailua. Soile toi mökille laudan. Suppailu onkin ihan tosi hauskaa kesäpuuhaa! Flaksin uintiasentoa korjattiin Fannin vanhoilla pelkureilla. Homma olikin Flaksille sillä lailla heti paljon mieluisempaa. Fridahan ui toki ilman pelkureita. Mielellään ja paljon. Mitä lämpimämpää vettä, sen mieluummin ja enemmän.

















 Flaksia hieman kummastutti suppailuharjoitukset.















 Olen päässyt käärmekammossani selkeästi uuteen vaiheeseen. Tämä nähtiin kun koirat olivat jo autossa ja mökiltä poistumisen hetki käsillä. Kuvasin, en kiljunut.
 Edellisenä iltana koirat saivat onneksi olla ilman kyykohtaamisia ja Nerokin haki vesilelua lämpimässä kesäillassa.


Laukaasta palattiin auto täynnä taimia puutarhaan, kiitos Maija-Liisa ja Soile! Ajeltiin Nurmaan kautta kotiin ja otettiin Roope lomalle. Äidille kiitos nokkosjauheesta. Päästään letun paistoon. 












 Nyt on ihasteltu molempien äitien puutarhat. Kyllä kesä on kaunista aikaa. Flaksi osaa myös nauttia kesästä ja lämmöstä.



Ropsu oli vanhaa tietä kotiin köröteltyämme vielä sitä mieltä, että matka voi ihan hyvin jatkua. Kotona kukat olivat onneksi hyvissä voimissa. Peris teki heti ensimmäisenä iltana hyvän työn ja nappasi kukkapenkkejämme kurittaneen myyrän hengiltä. Hyvä Ropsu! Tytöt ovat antaneet vipeltäjän olla. Tällä viikolla ajateltiin keskittyä kelistä nauttimiseen. Tehdään pienesti fiilispohjalta asioita. On ne sitten agilitya, lenkkeilyä tai puutarhahommia.
Hyvää juhannusta, kun se koittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti