lauantai 21. maaliskuuta 2020

Kun tilanne elää

Ja kun  kaikilla on suuri epätietoisuus asioiden suhteen, ei auta kun koittaa hengittää syvään ja mennä metsään.

Viikko sitten lauantaina agilityhallit olivat vielä auki - nyt nekin on suljettu. Ihan muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Akatemian treenit pyörivät edelleen, mutta jätimme keskiviikkona tuurausvuoromme käyttämättä. Emme ole myöskään nähneet ketään, emmekä käyneet missään pakollisia kauppareissuja ja yhtä nopeaa kukkakauppareissua sekä töissä käyntiä lukuun ottamatta. EO-kisat Englannissa heinä-elokuun vaihteessa on myös peruttu kokonaan. Saa nähdä mitä kaikkea vielä joudutaankaan perumaan tai siirtämään. Tiukassa paikassa on moni taho myös taloudellisesti. 

Koulua käydään tähän tietoon pääasiassa etänä. Viime viikon me olimme vielä kouluilla etäopetusta tekemässä. Maanantaista alkaen etäopetusta hoidetaan kotoa käsin. Tosin  1-3 -luokkien opetuksen laajemman avaamisen vaikutusta ei kukaan vielä tiedä, joten odotamme rauhassa ohjeita ja yritämme keskittyä vapaan viettoon viikonloppuna. Uutisia ja niiden kommentointia ja somekeskustelua ei ainakaan kannata seurata, se kun meinaa nostaa hetkittäin myös verenpainetta. 👀








Olemme keskittyneet koirien kanssa ulkoiluun ja oleiluun. Tänään Teemu leipoi korvapuusteja. Minä olen lukenut kirjaa ja Teemu on yrittänyt opiskella ruotsia. Kotona on myös jumpattu ja kokeiltu (koirien) paikallaolemisen taitoja. Facessa kiersi haaste, jossa koiran/rien nenän eteen jätetään herkkua, annetaan paikka-käsky ja poistutaan tilasta. Kokeilin tätä ensin Roopen ja Flaksin kanssa. Ajattelin, että kaksikko pelkää, että toinen nappaa herkut, ja varastaa siksi. Vielä mitä, hienosti malttoivat. Mitä nyt lopussa Roope ahmi Flaksinkin eväät. 😂 Frida-mummo suoriutui myös tehtävästä, vaikka poistuin ovesta kolistellen. Kumartui kyllä kohti kinkkuviipaletta, mutta ei napannut. Fridan videon onnistuin vahingossa poistamaan. Mutta todistettavasti onnistui kyllä, video on vielä Face-seinällä.

Tässä vielä Pikku-Fannin paikallaolo näyte. Kiitos kuvamuistosta Susa!
Kuva: Susanna Turtiainen

Roope lähti tänään omaan kotiinsa Nurmaalle. Vanhempani hakivat pojan tavaroineen meidän pihasta turvaetäisyyttä noudattaen. Kiitos koiran lainasta!

Alla kuvia eiliseltä kevätpäiväntasauspäivän lenkiltä. Koirien lisäksi ulkoilutin järkkäriä. Meillä on hienot lenkkimaastot lähellä. ❤













































Pysykäähän terveinä ja muistakaa metsäterapia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti