sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Erländerit treffeillä

Töissä toimintaa leimaa suunnassa ja toisessa pienen hengähdyshetken eli loman odotus. Viisi päivää ja sitten se koittaa. Niinpä ajatukset on tarkoituksella yritetty suunnata vapaa-ajan onnistuneisiin hetkiin. Maanantaina höntsäilimme Jyrän ja Fridan kanssa hallilla. Flaksi kävi tekemässä ota-harjoituksia. Tuon projektin etenemisestä murehtimatta oleminen on myös tietoista työtä.  Ehkä se siitä. Muuten paketti on ihan kivasti kasassa, ja ratatyössä voidaan keskittyä erilaisten vaihtoehtojen pohtimiseen ja kokeilemiseen. Toki ohjaajan pitää muistaa olla huolellinen, vaikka koiran taidot kehittyneet ovatkin. Torstaina Flaksi kurvaili Mäkelän Markon treeneissä. Ohjaaja oli melkoisen flunssainen, mutta ihan kivasti kulki.

Perjantaina lepäiltiin ja lenkkeiltiin. Perjantain iltaohjelmaan kuuluu nyt olennaisesti Voice of Finland. Kyllä Suomessa on paljon taitavia ja rohkeita laulajia. Tänään sunnuntaina pitää muistaa nakottaa telkkarin ääressä oikeaan aikaan  myös. Viime sunnuntaina meinasi ihan kokonaan unohtua.

Eilen ajelimme Tampereelle kisoihin. TAMSKin kisoista ei saatu merkintöjä kisakirjaan. Mutta hyvillä mielin ajelimme silti kotiin illalla. Oli mukavaa nähdä kavereita. Osallistuimmepa erländer-treffeillekin, kun Petra hoksasi, että paikalla on harvinaisen monta roturisteytysprojektin tuotosta. Kuvassa vasemmalta oikealle Muka (Bingis Boo), tyttärensä Maku (Bakum) ja Muusa (Belm), Nava (Pomppuparran Toivontuuli), Tyrsky (Flame Pet´s Beyonce) ja isänsä Sumo (Raasillan Champ) ja tätinsä eli Sumon sisko meidän Flaksi (Raasillan Chestnut). Ensin siis villakoira-kronfohrländerit, villänderit ja sitten parson-kromfohrländerit eli parländerit. Samaa rotua, eri maata. 😉

kuva: Janna Jokila

Kisoista jäi hyvä fiilis tekemisen suhteen, vaikkei virheittä selvittykään. Kisoissa nähtiin babysittauksen 👶sijaan rohkeaa itsensä ja koiransa haastamista. Epäonnistuneet ohjaukset saatiin heti tehtyä uudestaan ja korjattua. Flaksi teki 3 hyvää lähtöä ja pysähtyi haastavissa paikoissa kaksi kertaa keinulle, vaikka vähän ylös jäikin.  Erityisen mukavaa oli huomata, että kisavireessä alkaa onnistumaan ohjaajan liikesuunnasta poispäin takaakiertoihin irtoamiset. Rimoja ei tippunut, ja meininki oli reipasta kaikkinensa.


Hyppäri 5, kielto putkelta
Eka agirata 5, kepit
Toinen agirata hylly, hyppy väärin päin

Tänään haettiin hyvää sunnuntaifiilistä Vendula Hausnerovan koulutuksesta. Mukavan pirteä ja positiivinen kouluttaja, joka vahvisti ajatusta siitä, että koiralle opetetaan osataitoja ja koira opetetaan ajattelemaan. Treeneissä haastetaan itseä ja koiraa, ei babysitata vaan kerrotaan este ja liikutaan reippaasti eteenpäin. Ilon kautta! Nyt Flaksi lepää ansaitusti. Treeneissä nähtiin kaksi hienoa keinuakin. 5 työpäivää hiihtolomaan. 💪

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti