sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Jos haluat korkealle, aloita alhaalta

Jos haluat kauas, aloita läheltä. Jos haluat kehittyä, aloita harjoitukset. Flaksin to do-listaa on mietitty tällä viikolla.

Harjoituskohteena ainakin:
-sanalliset vihjeet hypyille
-keppien lopetukset seinään jne.
-rohkeat keppien aloitukset
-keinu
-puomin käännökset ja tyhjään meno
-takaakierrot suullisella vihjeellä kaukaa
-inin-vahvistus käskysanalla
-lähtö
Puuhaa riittää, mutta sehän on hauskaa. Treenimotivaatiota pitää yllä se huomio, että kehitystä on tapahtunut. Hyvä Flaksi! <3



 MM-kisojen katsominen muistutti mieleen jälleen sen, että koiran tulee olla teknisesti tosi taitava, jos mielii menestyä maailmalla. Vielä ei ole tarvittavaa taitotasoa eikä tulosvarmuutta. Aika näyttää, onko koskaan, mutta ainahan sitä voi haaveilla ja  koittaa kehittyä paremmaksi kun nyt on. Se, pääseekö koskaan ulkomaille kisaamaan, jää nähtäväksi. Tai pääseehän sitä toki, kun ilmoittautuu johonkin kisoihin ja menee. Se, pääseekö koskaan mihinkään edustustehtäviin, onkin sitten jo ihan toinen juttu.

 JAUn lahjoittamat kukat ovat tuoneet ihanaa väriä ja iloa arkeen.





Tällä viikolla treenailu rajoittui Jennan treeneihin. Illat on mennyt koti- ja työhommissa ja levätessä. Ohjaaja on ollut hieman flunssainen, mutta jaksoi silti kirmata yhdeksän rataa viikonlopun aikana.

Eilen oltiin Heiluhäntien kisoissa. Ne oli sellaiset lauantai-illan huumaa -kisat. Lainakoiran palautuksen jälkeen oltiin kotosalla yhdentoista jälkeen. Onneksi tänään Kirkkonummen kisat alkoivat vasta yhden aikaan medien osalta. Flaksin eka rata lähti mukavasti rullaamaan, keinu oli nopeahko, mutta ok.  Kohtaloksi koitui putki - puomi -erottelu. Ohjaaja vahingossa lipsautti ohjauksen putkeen, kun ei halunnut vedättää vauhdilla vinosta kulmasta puomille. Eka rata siis hylly. Jyrän eka rata meni varsin mallikkaasti erityisesti ottaen huomioon, että toukokuun jälkeen ei ole tehty muuta kun kahdet treenit. Sopii Jyrälle siis tämä tyyli, hyvä Jyrä! <3 Puomi oli loikka, siitä tulos 5. Flaksin hyppäri oli tuloslistalla 5, olisi pitänyt olla vähintään 10 (kepit ja rima). Jyrä paineli hyppäriltä nollan, sij. 10. Vielä kun saataisiin nuo kisakepit vähän vauhdikkaammaksi. Flaksi otti ja varasti viimeiselle radalle. Ohjaaja mietti pienen hetken ajan miten reagoida, mutta jatkoi matkaa. Tatti otsassa sitten voittonolla. Flaksi otti jopa tosi mallikelpoisen keinun ja puomilta napsahti hieno alaosuma. Siitä huolimatta jatkossa pitää muistaa pitää kriteereistä kiinni. Kaisa ja Muka olivat revanssia vailla ja pesivät kaksikon kahdella kympällä ajassa. Harmillisesti Muka kuitenkin loikkasi puomin. Tässä mielenkiintoinen vertailu hyvin tasavauhtisista koirista. Hyvä erländerit! Mukan veli Jyrä hieman väsähti jo viimeiselle radalle. Ohjaajaa kohti tuleminen alussa ei sujunut, ja radan alku meni säädöksi, mutta loppurata oli jo ihan mallikelpoista menoa. Kummallekin Teemun ohjattavalle siis yksi kisakirjamerkintä. :)


Siskokset Nixi ja Flaksi kohtasivat Kirkkiksen kisoissa. Hauskaa, miten hyvinä tyttösten välit ovat pysyneet, vaikka ei olla nähty taas aikoihin. Nixi nikkaroi Kirkkonummella kaksi nollaa ja Flaksi yhden. Onnea!  Hyppärillä tytöillä oli tismalleen sama aika! Aika hassu sattumus! Teemu kuitenkin luovutti voiton Nixille ilman uusintaa. Nixin rata oli sujuvampi kuin Flaksin, Nixi sujahteli vauhdilla putkiin, Flaksi ei. Tässä molempien radat rinnakkain. Esteille irtoaminen oli tänään Flaksille eilistä selvästi haastavampaa.  Tässä tyttösten ratojen vertailu viimeiseltä agiradalta.  



Palkinnoilla nähtiin siis kaksi kokonaista parsonia. ;) 




Viikko syyslomaan. Jaksaa, jaksaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti