maanantai 26. elokuuta 2024

AgiSM24 takana!

 Puuh. Onpahan ollut haipakkaa agilityrintamalla. Kaksi aivan huikean hienoa ja mukavaa, mutta samalla myös henkisesti ja vähän fyysisestikin rankkaa (jopa kenneltytölle!) arvokisaviikonloppua putkeen takana. Ei suosi maajoukkuekoirakoita SM-kisojen nykyinen järjestämisaika, mutta näillä mennään. Tanskan Pohjoismaidenmestaruuskisojen lisäksi nyt on siis takanapäin jo suomenmestaruuskisatkin. Ne kisattiin viikonloppuna Valkeakoskella. Perjantaina kun kurvasimme suoraan työpaikan pihasta kiireellä matkaan, oli sekä kenneltytöllä että ohjaajalla hieman löysä fiilis. Tuo fiilis ei kuitenkaan painanut liiaksi kisakentällä, vaan Team Flaksi otti etkokisojen hyppyradan voiton. Voitto tuli tällä kertaa pienellä erolla, mutta voitto on aina voitto, ja tällä kertaa kisaajia oli reippaanlaisesti - ei huonosti mummokoiralta olla 1./134. Erityisen upeaa tämä on ajatellen, että olimme kotona vasta tiistaina edellisestä reissusta. Toki ohjaaja ja koira välihuollettiin heti tiistaina Jossun/Ketteräkettu toimesta.

Kasseja ei edes kaikkia purettu kisareissujen välissä. Osa kuitenkin, kun pitihän ne kisavaatteet pyykätäkin välillä. Flaksi pakkasi mukaan vinkupallon ihan itse (tosin henkilökunta ei hyväksynyt ko. lelua mukaan hotelliin).
Valkeakoski oli hyvin toimiva kisapaikka. Olimme siis Tehtaan kentällä eli lainasimme HAKAn futaajien mestoja. Majoituimme kilometrin päässä kisapaikalta, joka olikin kätevä juttu. Meidän ei tarvinnut taistella kisapaikan välittömän läheisyyden parkkipaikoista, kun taapersimme paikalle jalan. Aamu- ja iltalenkit heitimme mukavissa maisemissa. Hotelli Waltikka toimi hyvin koiran kanssa majoittuessa. SMkisat ovat ensi vuonna samassa paikassa. Toiverikkaana alustava hotellivaraus samaan paikkaan on jo tehty. Aika näyttää, onko Flaksi vielä ensi syksynä kisakunnossa. Päivä ja kisa kerrallaan mennään.


Etkojen agirata meni hylätyksi suoritukseksi,  kun Flaksi yllättäen luki käännöksen väärin ja kääntyi putkeen puomin sijasta. 

Lauantain yksilökarsintarata tarjosi haasteita, mutta oli tosi mukava  ja yleisölle mielekäs rata seurata. Team Flaksi tykkäsi radasta, vaikka ei sitä nollannutkaan. Valitettavasti ohjaajan hienosta tsempistä huolimatta radalle mahtui pari kieltovirheeseen johtanutta Flaksin piruettia. Ne olivat kyllä nopeita ja näyttäviä, mutta tällä kertaa täysin väärässä paikassa. Tuloksella 10 ei ollut mitään asiaa finaaliin. Siirryimme siis tänäkin vuonna jo aikaisessa vaiheessa katsomoon. Juliuksen pitsa toimi lohduttajana.



Karsintahyppäristä on tallenne kahdesta suunnasta. Samoin sunnuntain joukkuekarsintaradasta, jolla team Flaksi teki JAU:n medien ainoan nollaradan. Ei tarvinnut juosta siis sunnuntaina sateessa joukkuefinaaliakaan. 

Raasillan täyden kympin sisarusparvesta osallistui SM-kisoihin tällä kertaa vain sisko ja sen veli, Flaksi ja Skumppa. Oli kiva nähdä, Mirva!





Ensi viikonloppu pidetään agilityvapaata! Kisasuunnitelmat kohti MM-kisareissua on kuitenkin jo tehty! 














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti