sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Kun kalenterissa on yks kaks paljon tyhjää tilaa

Korona-epidemian vuoksi kaikki agilitykilpailut on peruttu toukokuun loppuun saakka. Viikonloppuisin kalentereissa on siis runsaasti tilaa. Treeniryhmät, joissa me käymme (JAU:n Sannin valkkuryhmä, Akatemian ja Niinulan tuuraukset) pyörivät toistaiseksi normaalisti hyvään hygieniaan erityisen tarkasti huomiota kiinnittäen. Myös vapaatreenailu JAU-hallilla on edelleen mahdollista. Piirimestaruuksista ei siis kisattu tänä viikonloppuna, eikä ensi viikonloppuna kisata hallisuomenmestaruuksista eikä EO-kilpailupaikoista. Roope ei myöskään saa mittaustulosta. Jätkää asia ei haittaa pätkääkään. Eikä Flaksia kilpailujen peruuntuminen.

Meidän elämämme jatkuu pitkälti hyvinkin normaaliin tapaan. Vietämme paljon aikaa kotona agilityharrastusta lukuun ottamatta muutenkin. Nyt toki viikonloppuisin paljon aiempaa enemmän. Tämä viikonloppu on otettu lähinnä lenkkeilyn ja levon kannalta. Ehkä tulevina viikonloppuina voisi vaikka käydä kaappeja siivouksen merkeissä läpi tai alkaa kevään pihahommiin. Kouluissa elämä jatkuu entiseen malliin, eli töissä käymme.

Ropsu kävi kaasuttelemassa viime sunnuntaina KAT:n epiksissä, kun sellaiset vielä silloin järjestettiin. Osallistuimme möllikisaan ulkopuolisina, ja lujaa meni. Ekalla kierroksella meni niin kovilla kierroksilla, että jätkä viiletti keppien vieressä ohi kepeistä ja paineli putkia ja hyppyjä osin vapaavalintaisesti. Toisella vedolla otin astetta napakamman asenteen ja käskytyksen käyttöön. Tuomarina toiminut Sirpa naureskeli, ettei ole varma, kummasta meistä lähti kovempi ääni radalla. Mutta kyllä maailmaan ääntä mahtuu, rata tuli suoritettua yhtä pudonnutta rimaa lukuun ottamatta puhtaasti ja nopeimmalla ajalla. Niin vaan pikku-Peris kaasutteli kovempaa kuin hienosti edenneet ja irronneet terrierit. Peris onkin ärrimitteli.  Meidän tekemisistä ei ole videotodisteita. Ehkä ihan hyvä niin, niin tuulispään lailla juoksemisen mielikuvat eivät karise todellisuuden edessä. ;) JAU-hallilla olemme käyneet tekemässä kontaktitreenejä ja tänään kokeilimme aloitella innarin alkeita Ropsun kanssa.

Kotosalla Roope on tyttöjen kovassa komennossa. Tai oikeastaan tyttöjen ei edes tarvitse vaivautua pitämään kovaa jöötä. Flaksi on ainakin onnistunut koulutuksessa sen verran hyvin, että saa mitteliltä luunkin suusta ilman mitään ongelmia.

Flaksin viikon treeneistä sen sijaan on videomatskua.  Flaksilla oli poikkeuksellisen tiukka treeniviikko kolmilla ohjatuilla treeneillä. Näin emme useinkaan toimi, mutta tähän viikkoon tuli yllärinä peruutuspaikka Jennan treeneihin.

Sannin valkkuryhmän treeneissä
Ihanat treenikamut auttoivat kuvaten, kety oli muiden koirien kanssa kotosalla lenkkeilemässä. Treeneissä pohdittiin mm. miten Flaksin innaria voitaisiin kehittää itsenäisemmäksi, niin ettei ohjaajan tarvitse tehdä niin voimakasta liikerytmitystä hypylle.

Jennan treeneissä
Olipas mukavaa nähdä aina niin iloista Jennaakin pitkästä aikaa. Treeneissä hienoa irtoamista!

Perjantain Juhan treeneissä
Kyllä se treeneissä osaa kontaktit ilman mitään ongelmia. Flaksi juoksutti ohjaajan ihan uuvuksiin.

Ulkona paistaa aurinko ja elämä jatkuu. Mielenkiinnolla seuraamme muiden mukana mihin suuntaan tilanne kaikkinensa etenee. Pysykäähän terveinä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti